Af - 01/10-14 18:46; Opdateret: 02/10-14 11:22

L.O.C. har pengepungen fremme: Her er hans nye spændende satsningL.O.C. har pengepungen fremme: Her er hans nye spændende satsning

Da L.O.C. i 2012 startede sit eget pladeselskab, forsikrede han, at det var et solo-projekt. I foråret blev han dog så vild med en ny, dansk rapper, at han skrev kontrakt med ham og mandag udgav hans første album.

storybild

(Billede: Kristian Dam Nygaard)

- Jeg er sindssygt stolt af at kunne fortælle jer, at SGMD har signet den talentfulde og kompromisløse rapper Niki Bernard, skrev L.O.C. mandag til sine 246.627 fans på Facebook.

Den populære L.O.C. bryder dermed sit koncept med at holde sit pladeselskab til et solo-projekt.

Udsmidt 'Popstars'-deltager bange for at få tæsk af L.O.C.
Udsmidt 'Popstars'-deltager bange for at få tæsk af L.O.C.

Dengang i 2012 sagde han til musik-bladet Poplick:

- Der er så meget pragmatisk pis med at styre et pladeselskab. Jeg vil rigtig gerne hjælpe andre kunstnere, jeg synes er fede med feats på deres plader eller gæste deres koncerter, hvis det passer ind, men man bliver nødt til at holde hovedfokus på sig selv. Ellers bliver det en rodebutik.

Men så faldt L.O.C. i starten af året over 29-årige Niki Bernard via sin producer Esben Thorndal.

- Jeg hørte hans nummer 'No One Here' og fik den sjældne fornemmelse, at 'det gad jeg godt selv have lavet, griner L.O.C.

- Det var fedt, at hans rap ikke tog udgangspunk i at være en fandens karl.

De to rappere så hinanden an og snakkede frem og tilbage om et samarbejde, og tilsidst blev de enige om et koncept.

Metroxpress møder L.O.C. og Niki Bernard på deres kontor i hjertet af København med luksus-udsigt til søerne.

Eller kontor og kontor. L.O.C. har det ikke så godt med skrivebords-arbejde.

- Jeg er rigtig dårlig til mødetider og den slags. Der står et skrivebord til mig på etagen over os, men jeg er ikke så god til kontor-ting. Det er lidt et utraditionelt pladeselskab, kan man sige, haha.

Læs Niarns gribende historie: Fra 40 genstande om dagen til nybagt far
Læs Niarns gribende historie: Fra 40 genstande om dagen til nybagt far

Siden L.O.C. for to år siden sagde farvel til EMI Music (nu Warner music) og den etablerede del af musikbranchen, har han kørt sit eget selskab 'SGMD' med en håndfuld betroede medarbejdere, og de har altså nu budt Niki Bernard velkommen på holdet.

- Niki får i princippet, det jeg har og har mine folk til rådighed. Han rapper på engelsk, og det gør sig sjældent godt i Danmark, men fordi vi ikke er underlagt et almindeligt pladeselskab, har han fri mulighed for at tage det til udlandet, forklarer L.O.C.

Christiane vinder sag  over ugeblad
Christiane vinder sag over ugeblad

Niki Bernard fortæller, at han oprindelig kommer fra Kolding. Han har rappet løst gennem årene og medvirket på diverse mixtapes, men søgte hele tiden den rette stil. Og så var det, at først produceren Esben og senere L.O.C. dukkede op.

- Jeg syntes, det Liam fremlagde var super interessant. Også i forhold til at skrive med et normalt pladeselskab hvor man bare bliver en del af en stor maskine. Fordi Liam kun har sig selv, er der også plads til, at der kan komme fokus på mit, siger Niki Bernard.

- Det giver mig selvfølgelig også en masse eksponering, som jeg ikke selv kunne have fremskaffet, tilføjer han.

L.O.C. tager over:

- Jeg ved, det er en kliché, men jeg gør det her, fordi jeg elsker musik. Det er en udfordring, at det er på engelsk, men lad os se, om ikke vi kan klare den opgave. Niki skulle gerne blive så stor, at han ikke længere har brug for mig. Jeg har ingen langsigtet plan om at tjene penge på det her ude i fremtiden. Min betaling kan være når han står til Brit Awards i London med en pris i hånden, og så vil han takke gamle Liam, der gav ham chancen.

Simon Talbot har én ting til fælles med L.O.C. - Sådan udnytter han det
Simon Talbot har én ting til fælles med L.O.C. - Sådan udnytter han det

L.O.C. understreger, at han ikke har tænkt sig at skrive kontrakt med flere kunstnere. Foreløbigt har de sat Niki Bernards album ud til fri download på nikibernard.com, så skal han med L.O.C. på Danmarksturné, og så ser de, hvad der skal ske fremover.

- Niki er ikke en Youtube-sensation. Det må han gerne blive, men vi prøver ikke at lave et viralt hit. Vi prøver at gøre det på den oldschool måde. Der skal arbejdes for sagen, ligesom hvis man skulle frem med noget i 80'erne. Nu er snebolden rullet, og så må vi håbe, den samler noget sne op undervejs, slutter L.O.C.


LÆS OGSÅ: Ny afsløring: Disse kendisser blev overvåget af Se og Hør

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Se billederne: FCM hyldet i stor stil...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx