Af Rasmus Junge - 18/05-15 07:00

MUSIKANMELDELSE: The Killers-sanger burde overveje at droppe bandetMUSIKANMELDELSE: The Killers-sanger burde overveje at droppe bandet

Det virker måske lidt overdrevet at give karriereråd til en musiker, der har solgt over 20 millioner album. Men hvis jeg nu tilfældigt løb ind i Brandon Flowers, ville jeg anbefale ham at overveje at skrotte The Killers.

Bildstrecke im Grossformat »

Brandon Flowers ’The Desired Effect’
Pladeselskab: Universal
3/6 stjerner

Dels fordi Las Vegas-gruppens seneste par skiver har været sløje oplevelser i forhold til de to første, 80’er-påvirkede skiver ’Hot Fuss’ (2004) og ’Sam’s Town’ (2006). Og dels fordi han på sit nye, andet soloalbum virker mere inspireret.

LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Klubhelte danner fælles front

’The Desired Effect’ er indspillet i selskab med Ariel Rechtshaid, et af popbranchen nye stjerner der har arbejdet med navne som Haim, Sky Ferreira, Beyoncé og Madonna, og når det fungerer bedst, antager albummet nærmest en jukebox-funktion med ferme efterligner af smooth 80’er-koryfæer Duran Duran, Bryan Ferry og Talk Talk. For eksempel på det højstemte åbningsnummer ’Dreams Come True’, den syntetisk dunkende og drøneffektive ’Can’t Deny My Love’ og den tropisk svalende ’Still Want You’, sidstnævnte med albummets mest velsiddende melodi.

LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Snoop og Pharrell på cruise control

Flowers 80’er-fetich har dog også en slagside, hvor den polerede produktion og de sukrede synthesizere tager overhånd, og sangskrivningen virker standardiseret, som på det opkørte ’Diggin’ Up the Heart’, der lyder som uddateret Roy Orbison-b-side, eller den tyndbenede ballade ’Never Get You Right’.

’The Desired Effect’ er ikke noget prangende album, dertil er niveauet for svingende, men i forhold til The Killers lodret faldende formkurve er det et lille skridt frem for Brandon Flowers.

LÆS OGSÅ: MUSIKANMELDELSE: Karakterløst – også uden banjo

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx