Af - 26/06-16 15:27

Sanger gik på toilettet - kom ud med sit største hitSanger gik på toilettet - kom ud med sit største hit

Den danske hitduo Phlake fortæller, hvordan deres store hit 'Pregnant' blev... født.

storybild

Phlake består af forsanger Mads Bo (til venstre) og producer Jonathan Elkær. (Billede: PR)

De har fået spørgsmålet mange gange, og svaret er nej: Selv om Phlakes største hit 'Pregnant' er en humoristisk, kærlig hyldest til gravide kvinder, er ingen af dem selv fædre.

På 'Pregnant' hyldes de flotte graviditetsformer, og sangeren lover at køre til supermarkedet, hvis der er det mindste madønske fra den gravide, om det er chips eller en helt særlig type is. Sangen har været 'Ugens Uundgåelige' på P3 og er ikke langt fra at runde de 15 millioner afspilninger på Spotify.

De to medlemmer af Phlake mener, det nærmest er en fordel, at de har skrevet sangen uden at have personlig erfaring med gravide kærester.

- Jeg tror, hvis man havde børn, ville man komme til at gribe emnet for alvorligt an.
Men vi kunne have et distanceret, naivt og humoristisk tilgang til det, fordi det ganske enkelt er et emne, vi havde grineren over, siger producer Jonathan Elkær.

Sangen er opstået i en rus af en vild idé og en tur på toilettet. Phlake havde nemlig inviteret musikeren Gisli i studiet for at give en hånd med på sangskrivningsfronten.

- Da Gisli kom ned i studiet, sagde han "okay drenge, nu må I ikke tro, at jeg er helt underlig oppe i hovedet, men jeg har i noget tid gået og haft en idé om at skrive en sang om gravide kvinder", siger forsanger Mads Bo.

Phlake gik fra at tænke "hvad fuck snakker han om" til "det er en fucking god idé" - og med et var holdet i gang med sangen. Mads Bo kunne slet ikke slippe sangen den dag.

- Da jeg kom hjem, fandt jeg på en melodi. Men så skulle jeg skide og tog guitaren med ud på toilettet, siger han med et stort grin.

- Heldigvis havde jeg taget papir og blyant med på toilettet. Da jeg kom ud efter en dejlig tur på toilettet, havde jeg melodi og tekst som den er nu. Det var en vild oplevelse, siger Mads Bo.

Inspirationen kommer nemlig på uforudsete tidspunkter. Sene nattetimer, i badet eller ganske enkelt, når man mindst venter det, understreger Phlake.

- Det kommer altid til en, når man laver noget andet, siger Jonathan Elkær.

Som producer fik han sig sag for. Gisli og Mads Bo blev nemlig så betagede af emnet, at de løbende idéudviklede og researchede med diverse obskure Google-søgninger om nogle gravide kvinders særlige madvaner. De blev ved med at komme med tekster til sangen, så der var problemer med at få plads til det hele. Meget måtte decideres skæres fra.

Men er du så heldig at opleve Phlake fremføre 'Pregnant' live, byder de på et ekstra vers, der kommer til allersidst som en hale på sangen.

Lyric video til Phlake, hvis du vil dykke ned i teksten

Den filmiske musikvideo til hittet:

Phlake står selv for deres udtryk og styrer selv deres Facebookside og Instagramprofil.

Sanger Mads Bo ved årets NorthSide festival i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Dansk popstjerne kaldes den nye Thomas Helmig: 'Han er jo mega sej'

LÆS OGSÅ: Danske rappere holdt vild studenterfest: Besvimede og kørte med den forkerte vogn

LÆS OGSÅ: Se videoen: Her fortryller Lukas Graham 30.000 fans i Aarhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx