Af - 26/02-14 10:09; Opdateret: 26/02-14 10:26

Gratis festivalbillet: Se hvad danskerne vælgerGratis festivalbillet: Se hvad danskerne vælger

Hvis danskerne kunne vælge frit mellem de danske festivaler, ville flest foretrække en tur i bøgeskoven.

storybild

Publikum til koncert på Skanderborg Festival 2013. (Billede: Polfoto/arkiv)

- 8-6-6-0, ren provins i skulderhøjde.

Sådan lyder indledningen i Peter Sommers ikoniske hyldest til Skanderborg, sangen ‘8-6-6-0’. Og provins i skulderhøjde er noget, som danskerne vil have, det viser en måling som YouGov har foretaget for metroxpress.

Hvis danskerne kunne få en gratis billet til en hvilken som helst dansk festival i 2014, så ville der være størst rift om en tur i bøgeskoven. Svarene glæder Mr. Skanderborg, Peter Sommer, der er født, opvokset og bor i byen.

- På byens og de folk jeg kenders vegne, er jeg da skide stolt. Det er godt gået, arrangørerne må gøre noget, som folk kan lide. På Skanderborg Festival sætter man en stor ære i at være en brugerorienteret festival, så man er da helt sikkert glad for at være så populær, siger Peter Sommer, der besøgte Skanderborg Festival første gang for længe, længe siden.

- Jeg var derude første gang i 1983 eller 1984, hvor jeg samlede flasker, så vi nærmer os 30 festivaler efterhånden, siger han med et grin.

Vi har spurgt tre kendte danskere, hvad deres forhold til festivaler er, se svarene herunder.

Peter Sommer, 39 år, musiker:

Hvad betyder Skanderborg Festival for dig?
- Det er en del af mit års-dna, at jeg skal derud. Sådan er det, når man bor i byen, så er det en nytårsaften nummer to, når festen kører. Det er en meget central del af det at bo i denne by.

Er der intet negativt ved Skanderborg?
- Jo, temabarer som Captajn Morgan, synes jeg er SÅ belastende, det er min eneste kritik. Barer, der bare står og spiller døgnet rundt, det er latterligt.

Hvad er dit bedste Skanderborg-minde?
- Den første gang, vi spillede med ‘De eneste to’, det var helt fantastisk. Men også da jeg første gang spillede i mit eget navn. Jeg havde set så meget frem til det, og pludselig stod jeg der. Der var virkelig specielt.

Rosalinde Mynster, 23 år, skuespiller:
Hvad er dit forhold til festivaler?
- Jeg har været på Roskilde rigtig mange gange. Første gang var i 2. g, og jeg kan huske, at det var det største for mig. Jeg skulle have været på Roskilde i 1. g, men så fik jeg en rolle i ‘To Verdener’. Jeg var vanvittigt ulykkelig over, at jeg ikke kunne komme afsted.

Hvilken type festivalgæst er du?
- Jeg plejer altid at tage dødsturen, hvor man kommer flere dage før og fjoller rundt. Sidste år var første gang, at jeg havde en mere moderat festival, og det bliver nok den stil, jeg kommer til at dyrke fremover.

Hvad er dit bedste festival-minde?

- Sidste år havde jeg en ret vild oplevelse, da jeg hørte James Blake. Jeg elsker hans fortolkning af Joni Mitchells ‘Case of you’, og da han spillede den, begyndte jeg bare at græde.

Gustav Salinas, 23 år, realitydeltager:
Hvad er dit forhold til festivaler?
- Jeg er ikke det store festival-menneske, fordi jeg hader folk, der pisser over det hele. Alligevel har jeg været på Roskilde Festival fire år i træk, hvor jeg har lavet radio. Det er også gået galt, for hver gang er der nøgne mænd, der løber efter mig.

Hvis du kunne få en gratis billet, hvor ville du så tage hen?
- Hvis jeg skulle vælge, ville det blive Skanderborg i VIP-afdelingen med camping, minibar og varmt bad.

Hvorfor Skanderborg?
- Der er mere poppet musik. Jeg kan godt lide festivaler, hvis det er i VIP-afdelingen. Jeg er blevet allergisk over for mudder og tid, jeg kan sgu ikke tåle det, jeg er blevet for gammel til sådan noget.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
FN vedtager våbenhvile for Syrien:...
bt.dk
Wow: Her er Danmarks dyreste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx