Af - 12/08-15 09:31

Årets Pride-sang med stærkt budskab: Homokærlighed er ikke anderledesÅrets Pride-sang med stærkt budskab: Homokærlighed er ikke anderledes

Sangeren Patrick Spiegelberg står bag dette års officielle Pride-sang ‘Dig og mig mod verden’. Bag sangen gemmer sig hans egen rørende historie.

Bildstrecke im Grossformat »

Sangeren Patrick Spiegelberg havde en kæreste i to år, som han ikke fortalte omverdenen om. Hans kæreste var nemlig en dreng, og Patrick var ikke sprunget ud som homoseksuel endnu.

- Det var ikke en sjov tid, fordi jeg holdt det hemmeligt. Jeg ved, at der er mange som mig, der ikke føler, at de slår til, siger Patrick Spiegelberg.

Homo, lebbe, bøsse - hvad må man kalde homoseksuelle?
Homo, lebbe, bøsse - hvad må man kalde homoseksuelle?

Til sidst afsluttede kæresten forholdet mellem de to, fordi han i følte, at Patrick skammede sig over ham. Patrick havde hidtil ikke haft lyst til at springe ud, fordi han følte, at samfundet indirekte fortalte ham, at han følelser var forkerte.

- Man bliver indoktrineret med, hvordan hvordan verden er i sin opvækst, Man læser om prinser og prinsesser, og man ser bryllupper, og så snart at man mærker i sin krop, at man kan lide drengene, så føles det, som om man er forkert, siger han.

Putin laver 'straight pride'-flag
Putin laver 'straight pride'-flag

Men efter bruddet indså Patrick, at han var nødt til at springe ud, hvis han skulle være tro mod sig selv.

- Jeg kunne godt se, at jeg ikke kunne leve mit liv sådan der, siger han i dag.

Hans oplevelse er nu blevet til sangen ‘Dig og mig mod verden’, fordi han gerne vil bruge sin historie til noget konstruktivt.

Forskere: Europæere parrede sig med neandertalere
Forskere: Europæere parrede sig med neandertalere

Sangen handler om, hvordan kærligheden mellem to mænd ikke er anderledes end kærligheden mellem to af forskelligt køn.

- Det øjeblik, hvor man råber til hele verden, at det er dig og mig, er den følelse alle har, når de finder den person, de gerne vil tilbringe livet med, siger han.

Du kan se mere om sangen og Patricks tanker om den herunder:

Klik ind på Spotify for at høre 'Dig og mig mod verden'.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx