Af Rasmus Junge - 12/12-16 08:15

Deadmau5: EDM er fucked opDeadmau5: EDM er fucked op

Den maskeklædte dj og producer beklager sin rolle i kommercialiseringen af den elektroniske genre.

storybild

(Billede: Scanpix/Danny Moloshok)

Det kan godt være, at han i flere år har spillet for femcifrede skarer af euforiske, knæklysklædte festskarer og konstant ligget i den absolutte top, når listen over verdens højest lønnede dj’s skulle sammensættes. Men meget tyder på, at Deadmau5 har det meget blandet med sin egen succes.

Den canadiske dj og producer, kendt for altid at være iført en overdimensioneret musemaske, er lige nu aktuel med det kryptisk betitlede album ’W:/2016ALBUM/’, som han forud for releasen proklamerede på Twitter, at han ikke kunne lide, fordi processen havde været for stresset – på trods af, at det udkommer via hans eget label, Mau5trap.

Nu følger Joel Zimmerman, som hans borgerlige navn er, op på det negative udfald i et interview med Rolling Stone, der spørger ind til hans utilfredshed. Selv om han i første omgang nægter at gå nærmere i detaljer 'på grund af ordre fra oven', uddyber han sit udsagn med, at det ikke fungerer som værk:

Dansk sangerinde: Jeg ville tage mit liv med en neglesaks
Dansk sangerinde: Jeg ville tage mit liv med en neglesaks

- Jeg er skuffet over, at det ikke er skrevet fra start til slut. Det er over et års arbejde, der ikke hænger sammen, forklarer han.

Hvorfor han alligevel har valgt at udgive det, afslører han dog ikke.

Her er årets knalde-sang
Her er årets knalde-sang

Udover at udstille sit vægelsind svinger han i samme interview også kniven over den EDM-scene, som han selv har været med til at skabe, og som årligt omsætter for milliarder af dollars alene i USA.

- Det er fucked op. Det er ude af hænderne på de oprindelige skabere; det er ikke græsrødder mere. Jeg er delvis ansvarlig – jeg har gjort mit for at kommercialisere lortet. Det (markedet, red.) er overmættet, udtaler han til det amerikanske musikmagasin.

GENIAL video: Se SKAM-slænget til reunion 25 år senere
GENIAL video: Se SKAM-slænget til reunion 25 år senere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx