Af - 09/06-17 20:39

5 stjerner: Sådan reddede den tidligere 'X Factor'-vinder Northside fra at drukne5 stjerner: Sådan reddede den tidligere 'X Factor'-vinder Northside fra at drukne

Lort, lort, lort. Altså vejret.

storybild

Saveus koncert på Northside Festival Fredag den 9. juni 2017.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) (Billede: ida Guldbæk Arentsen)

På grund af den mudderpøl som man har valgt at afholde Northside i på denne ukristne side af ’sommeren’, kunne jeg simpelthen ikke koncentrere mig om at nyde starten af Saveus’ koncert tidlig fredag aften i Aarhus. Dertil brugte jeg alle kræfter på at have ondt af mig selv og mit gennemblødte tøj (#tudekiks).

Åbningen, der mest bestod af nye (ukendte?) numre, som ligger i pæn forlængelse af den gospel-pop den tidligere ’X Factor’-vinder har fået comeback med, var trods den højdramatiske stemning ikke fængende nok til at rette fokus fra undertegnedes medbragte dårlige humør.

Veronica Maggio svigtet af Gud og sit band på Northside
Veronica Maggio svigtet af Gud og sit band på Northside

Men så! Efter tyve minutter med mentalt alt for lang afstand mellem scene og publikum, smeltede det hele endeligt sammen, da Saveus-frontmand Martin Hedegaard i højstemt harmoni med regnfrakke-forsamlingen brølede omkvædet til radiohittet ’Everchanging’ – og herfra gav det endeligt kuldegysende god mening.

Lortevejret fik en perfekt ramme for Martin Hedgaards vanvittige dybe røst, der krængede sjælen igennem ’Will Somebody Save Us’ og den nye ’Himalaya’, før det endte ud i en fælles ekstase med gennembrudsnummeret ’Levitate Me’, hvor man for gud ved hvilken gang fik understreget, at Martin Hedegaards talent rækker langt ud over landets grænser.

Regnvejrs-helvede omlægger Northside til en mudderpøl
Regnvejrs-helvede omlægger Northside til en mudderpøl

Han er en alvorlig ung mand, der tager sin musik dybt alvorligt, og man savnede måske en smule galgenhumor midt i lorte-vejret, som han sagtens kunne have italesat fra starten og på den måde tidligere have fået publikum med på holdkortet.

Men alt i alt endte det med at blive en kæmpe fornøjelse, tørskoet eller ej, og det bliver stort den dag, bagkataloget rækker bredere end en enkelt ep og et par mindre gode demoer.

5 ud af 6 stjerner.

LÆS OGSÅ: Her skider Veronica Maggio på Frank Ocean: Kan du se hvad hun gør galt?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx