Af - 07/08-14 16:12

Smukfest politianmeldt: 500 bor ulovligtSmukfest politianmeldt: 500 bor ulovligt

Festival har givet lov til opstilling af telte tættere på Skanderborg Sø, end det er tilladt.

storybild

Her et foto fra et andet campingområde. Sagen med de ulovlige telte drejer sig om campingområdet Kærligheden. (Billede: Sarah Buthmann)

Omkring 500 gæster menes at bo ulovligt ved årets Smukfest i Skanderborg. Det rapporterer DR P4 Østjylland.

Skanderborg Kommune har anmeldt festivalen til politiet. Nogle telte er nemlig sat op tættere på Skanderborg Sø, end det er tilladt.

Kommunen gav oprindeligt festivalen lov til at rykke grænsen for, hvor tæt man må stille telte op, til 30 meter fra søen. Det fik Danmarks Naturfredningsforening til at klage, og klagen har opsættende virkning.

Alligevel har festivalen tilladt gæsterne at stille teltene op, og derfor er sagen meldt til politiet, siger kommunens tekniske chef Louise Pape Rydahl til DR P4 Østjylland.

- Det er en meget klar lovovertrædelse. Der er ikke noget at være i tvivl om. Alle kan se, at teltene står der, og det skulle de ikke. Den er klokkeklar, siger hun.

Trist sag
Smukfest talsmand Poul Martin Bonde siger til metroxpress, at de nu ulovligt opsatte telte befinder sig på campingfelter i området Kærligheden ned mod Skanderborg Sø. Han forklarer, at man ikke kan flytte gæsterne.

- Når vi taler om 500 mennesker, ville det være uoverskueligt at flytte dem. Så skulle vi på kort tid oprette en helt ny campingplads med vand, og det kan vi simpelthen ikke. Samtidig er det mennesker, der har ligget i kø for at få de pladser, siger Poul Martin Bonde.

Sagen kan nu ende med en bøde til Smukfest.

- Det er en trist og ærgerlig historie, men det kan ikke være meget anderledes, lyder det fra talsmanden.

Tip festivalredaktionen. Send en mail til nani@mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Nyt i sagen: Derfor blev helt ny...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx