Af Bjørn Lange - 27/06-16 08:49

MUSIKANMELDELSE: Ujævn popfest med Nick JonasMUSIKANMELDELSE: Ujævn popfest med Nick Jonas

Der er stadig et stykke op til konkurrenterne for det tidligere Jonas Brothers-medlem.

storybild

Nick Jonas. (Billede: Scanpix)

Nick Jonas ’Last Year Was Complicated’
Pladeselskab: Universal
3/6 stjerner

Den yngste af de tre Jonas Brothers, Nick, har efterhånden fået skovlen godt og grundigt under det svære move fra boyband-idol til selvstændig solokarriere. ’Last Year Was Complicated’ er den 24-årige amerikaners tredje album i eget navn, og det er med afstand hans bedste.

Citybois: 'Derfor har vi valgt at synge på dansk'
Citybois: 'Derfor har vi valgt at synge på dansk'

Det siger ganske vist ikke så meget, men pladen, som bevæger sig i samme, glitchede, syntetiske og sexfikserede baner som ligesindede Justin Bieber og Zayn Malik, er faktisk et helt habilt stykke pophåndværk.

Selv om man godt kunne have undværet gumpetunge ligegyldigheder som ’Good Girls’, hvor Big Sean er gæst, og den ikke just raffinerede ’Under You’, hvor Jonas hellere vil »under« end »over« sangens ’you’ – hvis du forstår sådan en lille en.

Pop pop: Nik & Jay er tilbage efter to år i studiet
Pop pop: Nik & Jay er tilbage efter to år i studiet

Nick Jonas når som sanger ikke samme niveau som Bieber og Malik på et album, der til trods for det gennemgående break-up-tema – Jonas skrev albummet efter bruddet med den tidligere Miss World, Olivia Culpo – dog styrer uden om de allermest sukkerdryppende klicheer og i stedet finder sin drivkraft i bitterheden og den nyfundne frihed.

Her får du mest musikstreaming for pengene
Her får du mest musikstreaming for pengene

Især albummets første halvdel er veloplagt og byder på interessante, østligt klingende produktioner med masser af lag og melodimæssige sløjfer, men at Jonas (eller pladeselskabet) alligevel har valgt at inkludere de tre tidligere hits, ’Jealous’, ’Chains’ og bangeren ’Levels’, som pladens afsluttende salve (hvilket lader det endelig regnskab slutte på hele 17 sange) vidner dog alligevel om, at albummet måske er blevet lovlig hurtigt færdigt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx