Af - 05/08-16 00:59

Efter krise: Nik & Jay beviste endnu engang at de er kongerne af dansk popEfter krise: Nik & Jay beviste endnu engang at de er kongerne af dansk pop

Nik & Jays koncert på Smukfest var langt fra magisk, men mindre kan også gøre det.

Bildstrecke im Grossformat »

Det kan formentlig være et pres altid at skulle være Nik & Jay, og efter 14 år på banen som hele Danmarks førende hit-duo, følte de tidligere på året en form for metaltræthed. På Instagram gav de i juni udtryk for manglende spilledeglæde, og man kunne frygte, at de var ved at lægge bandet i graven.

Sådan er det heldigvis ikke gået, og torsdag aften på Smukfest' Bøgescene, hvor Nik & Jay nærmest har hjemmebane, beviste de, at de stadig er kongerne af dansk fest-pop.

Som sådan var der ikke så meget nyt under aftensolen.

Pop pop: Nik & Jay er tilbage efter to år i studiet
Pop pop: Nik & Jay er tilbage efter to år i studiet

Nik & Jay lagde hårdt ud med "Du gør mig høj", 'Kommer igen' og 'Boing', og den proppede plads af feststemte publikum gav den fra start op for deres yndlings-stjernekiggere.

Med som sagt 14 år på bagen er Nik & Jay for længst blevet et par voksne mennesker, og de udstråler ikke samme overmenneskelige uovervindelighed som tidligere. De er på en eller anden måde kommet ned på jorden og serverer nu deres hitparade med mere respekt end ungdommelig vovemod.

Dermed ikke sagt at Nik & Jay er blevet kedelige. De vil stadig være førende på dansegulvet og med hjælp fra hus-dj' Morten Breum, fik de blandet syng-med-hits som 'Lækker', 'Mod Solnedgangen' og 'Hot' med Breums mere klub-orienterede tramper-hits som 'Domestic' og 'Fest'.

TV: Vild Smith kæmper med geografien - se dem tage svær festivalquiz
TV: Vild Smith kæmper med geografien - se dem tage svær festivalquiz

De nyere sange fra deres korte engelsksprogede epoke ramte ikke publikum i mellemgulvet som de gamle slagere, og Nik & Jays ældre sange står stadig helt klart stærkest.

Men Nik & Jay og Smukfest vil altid passe perfekt sammen, og som klokken blev over midnat, blev det kun vildere og vildere.

Deres seneste single hedder 'Magisk', men har man bare oplevet Nik & Jay lidt over en håndfuld gange de sidste mange år, vil denne aften langt fra stå som en uforglemmelig, magisk oplevelse.

Stor dansk festival hæver prisen på øl
Stor dansk festival hæver prisen på øl

Det var Nik & Jay i topform, men uden gåsehudsøjeblikke til at sidde fast i hukommelsen.

4 ud af 6 stjerner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx