Af - 11/01-16 14:26

Keld Heick tog røven på David Bowie: - Jeg blev nødt til at prøveKeld Heick tog røven på David Bowie: - Jeg blev nødt til at prøve

Da Keld Heick i 1999 var vært på programmet 'Musikbutikken', fik han selveste David Bowie i studiet. Her fortæller han om mødet med den nu afdøde verdensstjerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Keld Heick er kæmpe David Bowie-fan og fik som så mange andre et mindre chok, da han tændte for nyhederne mandag morgen.

- Jeg troede ikke mine egne øjne, det kunne jo ikke være sandt. Han er selvfølgelig lige så dødelig som os andre, men at han havde været syg i så lang tid, tror jeg kom bag på os alle.

Bowies kone i sorg: Læs hendes rørende beskeder
Bowies kone i sorg: Læs hendes rørende beskeder

Den populære sanger og tv-vært har et særligt forhold til den nu afdøde engelske musiktroldmand.

I 1999 var han vært på DR1's musikprogram 'Musikbutikken', og her lykkedes det ham at få et interview med selveste David Bowie.

- Jeg havde både Tom Jones og David Bowie i studiet den dag. Det var jo ret stort. Vi havde gode kontakter i pladebranchen, og de vidste, det var god promotion for deres artister at komme ind som gæster, så vi fik mange store interviews, husker Keld Heick tilbage.

ANMELDELSE: Bowies lys brænder endnu
ANMELDELSE: Bowies lys brænder endnu

- Jeg var altid nervøs før de store interviews. Dels fordi jeg jo beundrede dem, og så fordi det skulle foregå på engelsk, hvor man jo nemt kan misse en pointe.

Selve optagelserne med David Bowie foregik som følger:

- Jeg snakkede med ham først. Han fortalte, at han 14 dage forinden havde udsendt sit nye album på nettet, så man kunne downloade det. Det var i 1999, så det var han altså en af de første store til at gøre. Så skulle jeg overtale ham til at synge et nummer, hvilket altid skete uden det var aftalt med pladeselskabet på forhånd. Jeg vidste ikke, hvor jeg havde ham, for han var meget uforudsigelig, men blev nødt til at prøve.

Chok: Legenden David Bowie er død
Chok: Legenden David Bowie er død

Det lykkedes Keld Heick at overtale David Bowie til at de sammen spillede nummeret 'Seven', men David Bowies manager blev sur og fik optagelserne slettet, så det aldrig blev vist på tv.

- Det er drønærgerligt. Det havde været en sjov optagelse at sidde med i dag, men det ville de desværre ikke have.

Keld Heick beskriver David Bowie som en flink, men uforudsigelig person, man aldrig vidste, hvor man havde.

- Jeg har desværre ikke mødt ham siden. Da programmet var slut, var han over alle bjerge.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx