Af - 18/11-16 08:47; Opdateret: 19/11-16 10:20

Bruno Mars: 'Jeg var flov over min far'Bruno Mars: 'Jeg var flov over min far'

"Så sidder jeg her i dag som en tro kopi af ham, haha."

Bildstrecke im Grossformat »

Den originale gulddreng byder velkommen på sit til anledningen svenske hotel i Stockholm.

Iført solbriller, guldkæder og Versace-udstråling er 31-årige Bruno Mars for tiden på rundtur i Europa for at gøre verden opmærksom på sit nye album ’24K Magic’, og vi når end ikke at give hånd, før han går i gang med at charmere den tilstedeværende (kvindelige) danske pr-medarbejder fra Warner Music.

- Øv, jeg håbede lige, at det var dig, der skulle interviewe mig, griner han med sin velkendte, hæse amerikaner-røst.

I 2010 bragede den 165 centimeter høje fyr fra Hawaii frem på musikscenen på Travie McCoy-nummeret’ Billionaire’. Første linje lød meget profetisk:

”I wanna be a billionaire, so freakin’ bad. Buy of all the things I never had.”

Kendt sanger om at arbejde med Adele: Hun er en diva
Kendt sanger om at arbejde med Adele: Hun er en diva

Seks år senere er drømmen gået i opfyldelse. ’People’ kårede for nylig Bruno Mars til verdens højst betalte sanger. Ifølge magasinet har han i 2016 indtil videre indtjent lidt over 400 millioner kroner, og alt i alt skulle hans samlede formue angiveligt ligge på den pæne side af en milliard.

- Det er ret fedt at opleve sne. Det ser vi ikke meget af i L.A., smalltalker Bruno Mars interviewet i gang, før han forklarer optakten til sit nye album.

- Nogle musikere er bange for at blive glemt. Sådan har jeg det slet ikke. Der er mange gode sange, man skal konkurrere med, og derfor tager jeg mig så god tid som muligt, når jeg laver ny musik.

Er du typen, der skriver 1.000 sange, og så udvælger de ti bedste?

- Nej, overhovedet ikke. Når jeg får en idé, stopper jeg ikke, før den er ført helt ud. Jeg sammenligner ’24K Magic’ med en film. Jeg ser åbningsscenen for mig. Jeg forestiller mig en kæmpe fest, hvor alle har det vildt sjovt.

Stilen på ’24K Magic’ er en direkte forlængelse af Bruno Mars’ Grammy-vindende Mark Ronson-samarbejde, som de sparkede i gang i 2014 med megahittet ’Uptown Funk’ (Han har ikke lyst til at kommentere på den aktuelle retssag, hvor Mark Ronson og Bruno Mars er blevet sagssøgt af et gammelt funkband for brud på ophavsrettigheder).

- Vi har lyttet meget til 90’er musik. R&B jeg er vokset op med. Jeg prøver at genskabe følelser fra min ungdom. Følelser som den første forelskelse. Da jeg var ung og uskyldig. Jeg vil have, at folk skal danse til mit album. De skal forelske sig til det. De skal have sex til det. De skal græde. De skal bare føle. Det er faktisk det sværeste. Det er nemt at lave en god sang, men det er svært at lave en sang, der vækker følelser i folk.

Siden Bruno Mars sidst var albumaktuel er musikbranchen blevet overtaget af streamingtjenster som Spotify, Tidal og Apple Music. Det har Bruno Mars det lidt svært ved.

- Det kan godt blive for meget, synes jeg. Jeg vil jo gerne dele min musik med hele verden. Jeg gider ikke det her spil, hvor du kun kan høre musikken på en bestemt platform, siger han med henvisning til den såkaldte streaming-krig, hvor Drake for eksempel i foråret udgav sit album eksklusivt på Apple Music.

- Da jeg var barn, gik jeg i musikbutikker. Man sparede sammen til at købe et album, og når man så fik det hjem, værdsatte man det i langt højere grad end i dag, hvor ens musik er glemt efter en uge. Altså, jeg bruger slet ikke streamingtjenster. Hvis jeg kan lide en sang, så køber jeg den.

Han griner. Han ved godt, han kommer til at lyde som en gammel, sur mand.

- Jeg kan brokke mig så meget, jeg vil. Det ændrer jo alligevel ikke noget. Jeg gider heller ikke være ham, der ikke følger med udviklingen. Jeg håber bare, at jeg kan skrive nogle sange, som betyder noget for folk.


Dit nye album hedder ’24K Magic’. Du sidder her iført guldkæder, du synger om ’Versace on the floor’. I Danmark hedder den mest hypede sanger for tiden Gulddreng, og han kører samme stil som dig. Hvorfor tror du, det fylder så meget lige nu?

- Det repræsenterer jo en masse ting. Det viser, at du klarede det, selvom du kom fra ingenting. Det er også en måde at skabe god stemning på. Hvis jeg ser ud til at have det sjovt, så kan du også få det sjovt. Hvis jeg kan gøre det, kan du også.

Det er også bare en måde at klæde sig ud på?

- Ja! Jeg er jo vokset op med en far i show business. Han var den originale gulddreng. Folk spørger, hvor jeg får min inspiration fra til min stil: Fra min far. Det var sådan, han så ud da, jeg var barn. Jeg har fire søstre. Hver gang han kørte os i skole, var vi lidt flove over ham, for der var ingen af de andres fædre, der ankom i jakkesæt og en stor gammel Cadillac. Så sidder jeg her i dag som en tro kopi af ham, haha.

På en af dine første sange drømte du om at blive milliardær. Hvordan føles det så nu at vide, at du har klaret det?

- Haha, da jeg skrev ’Billionaire’ var det min måde at fortælle, at jeg ikke ville bekymre mig om penge. Jeg havde prøvet at være fattig og sang nu, at hvis jeg havde en milliard, behøvede jeg ikke længere at bekymre om at kunne betale telefonregningen.

TV: Beyoncé, Coldplay og Bruno Mars FYRER den af til Super Bowl 50
TV: Beyoncé, Coldplay og Bruno Mars FYRER den af til Super Bowl 50

Han læner sig tilbage i sofaen og tænder en cigaret.

Han fortæller, at der ikke er noget, der er kommet bag på ham i forhold til at blive en del af en milliard-industri.

- Jeg ved, hvad det kræver for mig at være en del af det her. Nogle gange er det hårdt, men det er det hele værd. Hvis du vil være læge, skal du jo også gå mange år i skole og læse hårdt. Hvis det var nemt, ville alle jo gøre det.

Før interviewet har han spillet sit nye album for dagens journalister. Hans pladeselskab er bange for, at albummet bliver lækket før tid (det gjorde det, red.) og sender derfor kontrakter rundt, hvor man skriver under på ikke at afsløre noget om de forskellige sange.

Vi kan derfor heller ikke tale i detaljer om hans nye samling sange, men blot få en overordnet salgstale:

- Jeg håber bare, det føles rigtigt, når folk lytter til det. Det er jo ikke raketvidenskab. Ligesom en hulemand, der slår på tromme ved lejrbålet, vil han bare have folk til at danse og glemme sine problemer og have det sjovt.

Han har annonceret en verdensturné i 2017, hvor han spiller i den nye Royal Arena i Ørestaden den 18. maj, og kommer i tanke om sidste gang, han spillede i Danmark (31. oktober 2013 i Forum).

- Vi spiste chokolade konstant. Og så gik vi tur på Christiania. Det var cool nok. Jeg havde ikke set noget lignende før. Det var… Noget af en oplevelse.

Du deler amerikansk pladeselskab med Lukas Graham. Har du mødt ham?

- Nej, ikke endnu. Jeg kender ham godt, og synes han laver noget fed musik, men har desværre ikke fået hilst på ham endnu.

Bruno Mars-selfie på fancy svensk hotel. Jeg har skrevet under på ikke at afsløre hvad jeg synes om hans nye album.

A photo posted by Kristian Dam Nygaard (@kristiandamnygaard) on

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Stort cykelhold på randen af konkurs:...
bt.dk
63-årig mand stukket ned af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx