Af - 03/11-15 10:09

20-årig homoseksuel popstjerne: Jeg taler om det, mange andre er flove over20-årig homoseksuel popstjerne: Jeg taler om det, mange andre er flove over

Vi har snakket med multikunstneren Troye Sivan om hans vilde karriere.

Bildstrecke im Grossformat »

I en alder af bare 20 år kan australske Troye Sivan både skrive skuespiller, sanger og YouTuber på sit visitkort. Lige nu er det dog musikken, der betyder mest for ham.

- I øjeblikket vil jeg nok kalde mig sanger. På mit visitkort skulle der nok bare stå ‘kreativ’. Det er svært at sætte ét ord på, hvad jeg laver for tiden, siger den 20-årige multikunstner til Metroxpress.

TRAGISK: 13-årig YouTube-stjerne død
TRAGISK: 13-årig YouTube-stjerne død

Troye Sivan har spillet med i filmen ‘Wolverine’, har 3,6 millioner følgere på YouTube og om en lille måned kommer hans debutalbum, ’Blue Neighbourhood’, på gaden.

Men det var især én bestemt video på hans YouTube-kanal fra 2013, der fik verden til at få øjnene op for ham. I videoen sprang den dengang 18-årige Troye ud som homoseksuel. Siden har han brugt sin stjernestatus til at sætte fokus på homoseksualitet, som mange steder i verden stadig ikke er accepteret.

Du kan se videoen, hvor han springer ud her:

- Jeg føler helt sikkert et ansvar over for mine unge fans. Jeg føler, at jeg har fået en platform af en grund. Jeg prøver at sprede et godt budskab, hvor jeg kan, siger Troye Sivan og fortsætter:

Sådan kan DU også tjene penge på YouTube
Sådan kan DU også tjene penge på YouTube

- Jeg ville virkelig have sat pris på, at der havde været en masse kunstnere, som var sprunget ud, da jeg var yngre. Jeg tror bare, at jeg forsøger at være den person, som jeg gerne ville have haft, da jeg var i skabet.

I hans videoer på YouTube taler han også om tabuiserede emner som for eksempel sexsygdomme.

- Jeg har har det her unge publikum på 14-20 år. Der er mange ting, som jeg ikke lærte i skolen. Ting, der ikke bliver talt om. Men det har jeg muligheden for at snakke om. Jeg er ikke flov over de her ting, siger Troye Sivan til Metroxpress.

Troye Sivan laver selv sine videoer på YouTube, og det tager én til to dage for ham. Først skriver han et manuskript, derefter indspiller han videoen og til sidst klipper han den også selv.

Som musiker har han også været inde over sine musikvideoer. Senest har han udgivet en trilogi af musikvideoer, som hænger sammen. Trilogien hedder også ‘Blue Neighbourhood’, som hans kommende album, der er på gaden den 4. december.

Denne danske dj skal remixe megahit fra Adele
Denne danske dj skal remixe megahit fra Adele

- Jeg lavede de her tre sange, som jeg synes passede sammen til at fortælle én historie. Det handlede bare om at få overtalt folk til, at det var en god idé. Det var ikke let, for det var tre musikvideoer på tre dage. Men jeg vidste bare, at jeg havde et budskab, som jeg ville ud med. Det er blevet snakket om før, men vi bør stadig snakke om det, fordi det stadig sker. Jeg er virkelig stolt over de videoer, siger Troye Sivan.

Videoen handler om homoseksualitet og vold i hjemmet. Du kan se den første i rækken her:

På YouTube svarer du på mange af dine fans spørgsmål. Hvorfor er du så ærlig?

“Jeg har været på de sociale medier i rigtig lang tid. Jeg startede min YouTube-kanal i 2007 - det er otte år siden, så næsten halvdelen af mit liv. Jeg har haft lang tid til at finde ud af, hvad jeg gerne vil dele. Det er blevet en slags samtale. Vi hænger ud og chatter.”

Hvor går grænsen for, hvad du vil dele?

“Jeg har en ret klar idé om, hvad jeg føler mig tilpas ved at dele. Hele min familie er på de sociale medier, men vi vil aldrig dele ting, mens vi sidder og spiser. Vi vil heller ikke dele skænderier på de sociale medier. De ting vil jeg holde mig mig selv.”

Af de ting du er involveret i nu, hvad kan du bedst lide?

“Lige nu er det nok musik, fordi jeg får lov til så mange forskellige ting igennem musikken. Jeg laver grafiske ting på mit albumcover, jeg optræder live, jeg skriver sange, hjælper til med produktionen, laver musikvideoer. Det er alt på én gang.”

Hvornår kan vi regne med at se dig her i Danmark?

“Jeg skal på en større turné næste år, så jeg håber virkelig, at jeg kommer til Danmark til den tid.”

LÆS OGSÅ: Youtube indfører reklamefrit specialabonnement

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx