Af - 13/03-16 18:35

Bertel Haarder efterlyser flere som Lukas Graham: - Ingen gider blive rigtig godeBertel Haarder efterlyser flere som Lukas Graham: - Ingen gider blive rigtig gode

Bertel Haarder synes, vi har for få superstjerner i Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

Kulturministeren efterlyser flere, der som Lukas Graham har talentet og arbejdsmoralen til at nå helt til tops.

- Der er mange, der gerne vil lære at spille, men ingen som gider at blive rigtig gode. Vi savner den der ambition som mange for eksempel har i Østeuropa. Jeg tror, det hænger sammen med den danske hyggementalitet samt lidt jantelov, hvor man helst ikke må være bedre end andre.

Lukas Graham sætter ny dansk rekord på engelsk hitliste
Lukas Graham sætter ny dansk rekord på engelsk hitliste

Kulturministeren fryder sig over, Lukas Grahams aktuelle internationale succes, som han mener er en klar gevinst for Danmark.

- Det er jo herligt, hver gang det sker. Vi har tidligere været meget stærke i Asien med Michael Learns To Rock, og Aqua er jo et andet eksempel. Det gør, at folk kommer til os for at se hvad vi gør, og som gerne vil samarbejde med os. Det har en værdi for videreudvikling.

Smukt: Lukas Graham fortolker Justin Biebers 'Love Yourself'
Smukt: Lukas Graham fortolker Justin Biebers 'Love Yourself'

Lukas Graham er født og opvokset på Christiania, og fristaden er derfor en naturlig del af hans historie, når han rejser verden rundt. Det har Bertel Haarder det til gengæld lidt delt med.

- Christiania er jo på en gang symbolet på dansk kreativitet og fanden i voldsked. Men det er også symbolet på dansk slaphed. Som lovgiver skal jeg ikke idealisere hele den lovløshed, som Christiania er bygget på.

WOW: Basim ligger nummer ét på stor udenlandsk hitliste
WOW: Basim ligger nummer ét på stor udenlandsk hitliste

Bertel Haarder var tidligere på året i Los Angeles i forbindelse med Oscar-showet. Her oplevede han, at dansk kultur - særligt dansk filmkultur - med hans egne ord er inde i en guldalder.

- På kanal 2 sendte de 'Borgen' hver mandag. Med dansk tale og engelske undertekster. Vi er i øjeblikket verdensmestre i film på den måde, at intet andet land har fået så mange (Oscar, red.)nomineringer i kategorien 'bedste udenlandske film'.


LÆS OGSÅ: Nu er Lukas Graham nummer ét i USA

LÆS OGSÅ: Ny succes: Lukas Graham slår Aqua

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx