Af - 07/05-14 20:53

Eurovisions yngste: - Vi tager et skridt ad gangenEurovisions yngste: - Vi tager et skridt ad gangen

Sangen bliver kaldt anderledes. I kufferten ligger der lektier. Men fem unge fyre vil repræsentere Finland med en passioneret selvsikkerhed.

storybild

(Billede: Andres Putting (EBU))

Eurovision er fyldt med pailletter, professionelle og popmusik. Så hvordan klarer man den lige, når to-femtedele af bandet stadig er gymnasieelever og ens rocksang er skrevet i bedsteforældrenes hytte?

- Vi får nok et mindre chok, når vi står i semifinalen torsdag. Alle de mennesker, der ser med... vi bliver helt sikkert nervøse lige inden, vi går på. Men lad os ikke tale om det lige nu, griner Henri, der er keyboardspiller i finske Softengine.

Bandet består af fem unge mænd i alderen 17-20 år. Og som deltagere i musikkonkurrencen har de yngste medlemmer for en kort stund glemt alt om skolen. Næsten da.

- Jeg har rent faktisk fået lektier med. Til min kunst-klasse skal jeg tage billeder af forskellige situationer som 'glæde' og 'trist'. Og så har jeg snart to eksamener, men det er ikke så svære fag, så det går nok, fortæller Ossi, der med sine 17 år er bandets yngste.

Basim dropper Dannebrog: Se hans nye banner
Basim dropper Dannebrog: Se hans nye banner

Da metroxpress møder bandet på deres hotel i København, er de både afslappede og tilbagelænede. Men de seneste dage har de brugt uanede mængder tid på at øve, så de bliver helt klar til at gå på scenen.

- Vi skrev sangen, Something Better, i mine bedsteforældres hytte. Det er et stille område langt væk fra alt og et godt sted at føle sig inspireret, fortæller forsanger Topi.

Da de tidligere på året skrev kontrakt med Sony Music var det en stor drøm, der gik i opfyldelse. Og de unge fyre er ikke i tvivl om, hvad de kommende dage skal bruges på: At øve.

- Vi tager et skridt ad gangen. Vores nuværende mål er at nå til finalen, konkluderer Henri.

LÆS OGSÅ: Ubetalt millionregning truer Melodi Grand Prix

LÆS OGSÅ: Her er det fortrolige Eurovision-notat

LÆS OGSÅ: Storfavorit: Det er en stor hjælp at være seedet nummer ét

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Se det rørende interview: Erik Brandt...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx