Af - 06/04-16 13:18; Opdateret: 06/04-16 13:43

Musikredaktørs dom over Roskilde 2016: De har misset nutidenMusikredaktørs dom over Roskilde 2016: De har misset nutiden

Den endelige Roskilde Festival-plakat er offentliggjort, men ifølge Politikens musikredaktør er det kun hiphop-fans, der kan kaste armene i vejret af ren begejstring.

Bildstrecke im Grossformat »

- Plakaten er på ingen måde prangende. Der er ikke så mange generaler, og løjtnanterne er ikke stærke nok.

Sådan lyder essensen af kritikken fra Politikens musikredaktør, Simon Lund, efter Roskilde Festival onsdag morgen offentliggjorde de sidste navne til dette års festival.

- Jeg vil nok kalde programmet et tovtrækkeri mellem begejstret udbrud og skuldertræk. Dog skal man huske på, at Roskilde Festival (RF, red.) har det, som den altid har haft. En tilstand af nysgerrighed og musikalske oplevelser, som man normalt ikke bliver introduceret for i det danske mediebillede. Her er RF noget særligt. Det er en radiokanal, der sender på en alternativ frekvens, siger Simon Lund.

Roskilde Festival afslører de sidste navne: Grimes, Future og en sand rocklegende
Roskilde Festival afslører de sidste navne: Grimes, Future og en sand rocklegende


Selvom publikummet på Roskilde Festival igennem de otte dage, som festivalen varer, nok skal blive præsenteret for en lang række nye og up-and-coming kunstnere, hæfter musikredaktøren sig alligevel ved de mange risikable navne, der står skrevet med store typer på plakaten:

- Der er simpelthen for mange umiddelbare skuffelser. Red Hot Chili Peppers er en virkelig risikabel booking, Macklemore & Ryan Lewis er heller ikke noget særligt og kommer til at se dårlige ud ved siden af resten af hiphoppen, som ellers står ekstremt godt i år, siger Simon Lund og fortsætter:

- Derudover ser det ud til, at EDM-genren og de nattefester, der har været de sidste par år med Major Lazor og Die Antwoord, ligesom er blevet pillet af plakaten. Man regner i stedet med, at hiphoppen og rocken skal bære Orange. Og der mener jeg, at RF misser nutiden. Vi lever med musik i en populærkulturel forstand med store sange fra Adele, Drake og Rihanna. Sådan et navn mangler på plakaten. Et navn hvor RF hægter sig på 2016 og deltager i den store kulturelle samtale, lyder det fra Politikens musikredaktør.

Her ses et billede fra en af de omtalte natkoncerter på Roskilde Festival sidste år.

Simon Lund deler herunder de tre store genrer: pop, hiphop og rock op og fortæller, hvor Roskilde Festival i hans optik har gjort det godt, og hvor de har svigtet.

Pop:

- Jeg synes, de misser på popscenen, og jeg savner lidt den rene hitliste-pop med nogle af nutidens største kunstnere. Jeg kan ikke få øje på den, og det ser ud til, at det er Santigold (på billedet, red.), der skal bære det. Eller Grimes på sin helt egen, lidt alternative måde. Det er uden tvivl det publikum, der kan føle sig mest snydt.

Hiphop:

- Jeg synes helt klart, at hiphoppen er der, hvor RF har bedst fat i tidsånden. Og der er ingen tvivl om, at det hiphoppens publikum, der kan være mest tilfreds med programmet i år. Især navne som Skepta (på billedet, red.), Future og Young Thugs kan levere nogle højintense koncerter, hvor man ligesom oplever det her burst ude blandt publikum. Hiphoppen har det der knytnæveslag, som gør det til pissegod livemusik, og derfor tror jeg, alt afhængig af hvilken scene de spiller på, at det kan blive nogle fuldstændig magiske koncerter.

Rock:

- Rocken er der på mange måder i år. Tame Impala (på billedet, red.) er rock. Neil Young er rock, og Tenacious D er fjollerock, men stadigvæk rock. Og der er punkrock, stoner og metal med blandt andre Sleep og Slayer. Men jeg vil sige det på en anden måde, og det er, at RF har trukket guitaren frem igen. Det betyder dog ikke, at den nødvendigvis er nostalgisk. Den kommer i mange forklædninger i år. Dommen er hverken en tommelfinger op eller ned. Det bliver en vippende hånd.

PINLIG BRØLER: Kan du se fejlen på den nye Roskilde Festival-plakat?
PINLIG BRØLER: Kan du se fejlen på den nye Roskilde Festival-plakat?

Roskilde om plakatbrøler: Vi er rigtig ærgerlige
Roskilde om plakatbrøler: Vi er rigtig ærgerlige

Simon Lunds giver herunder sine egne favoritter fra Roskilde Festival-plakaten 2016:

- Future er en virkelig interessant overraskelse, og det tror jeg bliver godt.


- Sturgill Simpson er også fedt. Det er country, og det kunne festivalen godt gøre sig noget mere i.


- LSD Soundsystem er ikke en overraskelse længere, men det er også fedt, at de er med på plakaten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx