Af - 04/08-15 17:12

Mystisk: 14 'nye' Nirvana-sange er dukket op på internettetMystisk: 14 'nye' Nirvana-sange er dukket op på internettet

De nye versioner af Nirvana-sangene tæller blandt andet Polly, Heart-Shaped Box og Sappy.

Bildstrecke im Grossformat »

14 sange fra det ikoniske grunge-band Nirvana er dukket op på internettet på mystisk vis.

Det skriver blandt andet Consequence of Sound og Esquire.

I denne uge er der dukket 14 Nirvana-sange op på internettet. Demobåndene er angiveligt aldrig blevet udgivet før, alligevel er lydkvaliteten af optagelserne i top. De 'nyopdagede' sange rummer versioner af flere af gruppens store hits, blandt andet 'Polly,' 'Heart-Shaped Box' og 'Sappy.'

På internetforummet Reddit spekulerer nogle i, at lækket af de nye sangversioner kan være en del af en viral marketingskampagne i forbindelse med re-premieren af HBOs Kurt Cobain-dokumentar 'Montage of Heck,' der kom i danske biografer d. 23. april 2015.

Nedenfor kan du se en trailer til dokumentarfilmen.

Nirvana indstillet til 'Rock and Roll Hall of Fame'
Nirvana indstillet til 'Rock and Roll Hall of Fame'

Numrene blev i første omgang uploadet på YouTube af kontoen RareNirvana, men er efterfølgende blevet fjernet af pladeselskabet Universal Music Group- netop på grund af brud på ophavsretten.

Universal Music i Danmark har umiddelbart ikke en kommentar på de nye numre, men oplyser, at deres juridiske afdeling rutinemæssigt finkæmmer videotjenesten for at få fjernet indhold, hvor de har rettighederne.

Samlingen af de 14 nye numre indeholder blandt andet en udgave af 'Heart-Shaped Box' fra 1993 med en længere guitarsolo, og dertil også demoudgaver af 'I Hate Myself and I Want to Die,' 'Scentless Apprentice' og en alternativ udgave af covernummeret af Velvet Underground af 'Here She Comes Now.'

25 bands som 'ALDRIG' var blevet til noget med deres originale navne
25 bands som 'ALDRIG' var blevet til noget med deres originale navne

Af rettighedsmæssige årsager bringer metroxpress ikke numrene direkte i artiklen her, men det skal ikke være en hemmelighed, at en simpel google-søgning kan lede nysgerrige fans på rette spor.

Desuden indeholder samlingen en optagelse af 'Sappy,' der originalt ligger på In Utero-albummet fra 1993. Denne udgave stammer angivelige fra de såkaldte 'Sound City Sessions,' hvor instrumenterne er arrangeret anderledes end på pladen.

Skuespillere i hård fight om rollen som Kurt Cobain
Skuespillere i hård fight om rollen som Kurt Cobain

Nedenfor kan du høre den originale version af nummeret, hvis titel er en sammensætning af ordene 'Sad' og 'Happy.'

LÆS OGSÅ: Lyt: Er dette verdens bedste sang?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx