Af - 25/01-15 16:54

Dansk rapper lavede kæmpehit og blev deprimeretDansk rapper lavede kæmpehit og blev deprimeret

Jooks drømte om at nå ud til et stort publikum, men da det endelig skete med hittet 'Hun vil ha' en rapper', gjorde det ham deprimeret. Han forsvandt fra scenen, og der skulle gå seks år, før han i dag er klar til at rappe solo igen.

storybild

- Hun vil ha' en rapper' bed mig totalt i røven. Det var både en glæde og en forbandelse. Det fik mig ud og spille en masse, men jeg følte også, at jeg blev reduceret til det ene nummer. Og jeg er altså meget mere end det.

Den danske rapper Jooks brød i 2009 bredt igennem herhjemme, men det straks fængende rap-hit gjorde ham paranoid. Han brød sig ikke om, at han pludselig var en person, den brede befolkning tog stilling til.

- Det er jo totalt fjollet, men jeg begyndte tænke for meget over, hvordan folk så mig. Jeg følte, jeg skulle leve op til en masse forventninger, og der røg jeg desværre ind i en produktiv krise.

Den sødeste gangster: Mand filmer konens perfekte rap
Den sødeste gangster: Mand filmer konens perfekte rap


Jooks kører et kommunikationsbureau med sin hustru sideløbende med rap-karrieren, så musikken er ikke økonomisk vigtig for ham. Alligevel var det først, da kollegaen Emil fra Suspekt i 2012 hev ham med på soloprojektet 'Klamfyr', at han fandt glæden ved musikken igen.

- Jeg er jo familiefar. Jeg havde identitetskrise over, hvordan jeg kunne kombinere det med at være rapper. Så lavede vi nummeret 'Mand 2.0' om, hvor svedigt det er at have kone og barn, og da jeg så var med Emil på turné og så, hvordan hans publikum kunne relatere til det, fik jeg blod på tanden.

Derfor kan Jooks i dag sende albummet 'Dyr' på gaden. Et album om altid at bevæge sig frem. Livet må ikke gå i stå, bare fordi en stor del af tilværelsen består af at hente børn i børnehaven og smøre madpakker.

Jooks om:

Samarbejdet med 'Klamfyr':
- Emil og jeg har lavet musik sammen siden 'Rolig rolig' og har altid været med på hinandens ting. Det var sjovt at være med på hans 'Klamfyr'-turné, hvor vi indspillede nye numre backstage mellem koncerterne. Jeg fandt ind i et univers, hvor man kan være sig selv.

Kæmpehittet 'Hun vil ha' en rapper':
- Vores egen strategi bed os i røven. Vi gik bevidst efter at lave et hit. På det tidspunkt blev rap ikke spillet så meget i radioen som nu, så for at bryde igennem måtte man have noget, der kunne køre i radioen. Det endte med at blive så stort et hit, at det overskyggede resten af albummet. Det var bevidst, at jeg ikke spillede det til dansk raps jubilæums show i Tivoli i 2013. Min musik er meget mere end det nummer.

Familiens kommunikationsbureau:
- Julie(Jooks' hustru, red.) startede virksomheden, som jeg nu er en del af. Det er meget få, der kan leve fuldtid på musik herhjemme, så det er fedt at have noget ved siden af. Vi hjælper firmaer med at få deres produkt ud til kunderne. Jeg vil ikke sige, hvor meget vi tjener på firmaet. Det kører fornuftigt, lad os sige det sådan.

Kunstnernavnet 'Jooks':
- Jeg har faktisk overvejet at ændre det. Men hvis jeg gjorde, ville jeg samtidig gå med på ideen om, at der er noget, der hedder ungdomsrap, og noget der hedder voksenrap. Og det tror jeg ikke på. For mig er det bare rap. Selvfølgelig skal man udvikle sig, men derfor vil jeg ikke ændre et kunstnernavn, bare fordi jeg er blevet ældre.

LÆS OGSÅ: TV: Premierminister 'springer ud' som rapper

LÆS OGSÅ: TV: Vild rap - 'Harry Potter' viser at magi virkelig findes

LÆS OGSÅ: TV: ENDELIG! Her laver Carlton sin legendariske dans

LÆS OGSÅ: Dr. Dre er kongen af rap - disse fem kan slå ham af tronen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx