Af - 09/06-17 15:50

Vild åbning af Northside: Møs vrede lillesøster sang så læderbukserne revnedeVild åbning af Northside: Møs vrede lillesøster sang så læderbukserne revnede

Til P3 Guld i efteråret dukkede der pludselig en ny vred, ung kvinde op på scenen.

storybild

Off Bloom på Rød Scene fredag den 9. juni på Northside Festival 2017 i Århus. (Billede: ida Guldbæk Arentsen)

Sammen med sine to bandkammerater kalder hun sig Off Bloom, og den energiske powertrio fra København havde fredag tidlig eftermiddag den tvivlsomme ære at åbne årets Northside festival i Aarhus foran et imponerende stort publikum, der ligesom undertegnede formentlig var nysgerrig efter at se, hvad debutanterne ellers har at byde på ud over radiohittet ’Love To Hate It’, der lyder som noget, Mø kunne have fundet på i sine tidlige, punkede dage.

Regn åbner aarhusiansk musikfestival i grå sommerweekend
Regn åbner aarhusiansk musikfestival i grå sommerweekend

Forsangerinde Mette Mortensen var angiveligt nervøs for, om der var nogen, der ville dukke op til hendes Northside-koncert, men det viste hun ikke på scenen, hvor hun iført stramme, sorte læderbukser og en vanvittig smittende energi fra start af havde et godt greb om nosserne på koncerten.

Opkomlinge kan tit have problemer med at finde det rette lydniveau og drukne i distortion, men Mette Mortensens stemme gik klart igennem det elektroniske lydtæppe, der udover den oplagte sammenligning med hendes musikalske ’storesøster’ Mø, også havde snert af R&B, punk og hiphop, hvor tankerne flere gange gled hen på kollegaerne Phlakes univers.

Festival giver tonsvis af overskudsmad til socialt udsatte
Festival giver tonsvis af overskudsmad til socialt udsatte

De blandede meget passende beatet fra nærmest glemte M.I.A.s ’Bad Girls’ med deres egne tekster, fik sat skub i publikum med et nyt calypso-inspireret nummer og sluttede selvfølgelig af efter små tre kvarter med debutsinglen ’Love To Hate It’, der satte punktum for en forfriskende vild start midt i en festival, hvor indadvendte klynke-hoveder er i flertal.

Det var storladet, teatralsk og dejligt lige i fjæset. Nogle af sangene – især de første i settet – skal nok blive i øvelokalet, men når de lige får slebet kanterne til og skrevet et par cathcy omkvæd, så kan Off Bloom sagtens gå hen og blive en stærk spiller i fremtiden på den danske musikscene.

Bonus-info: Forsangerinde Mette Mortesen sang bogstaveligt talt så kraftfuldt, at hendes læderbukser var lige ved at revne. Stærk debut på Northside.

4 ud af 6 stjerner

LÆS OGSÅ: ØV: Vejrudsigten for de kommende 6 dage er ELENDIG

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx