Af - 16/06-16 17:49

Northside for dummies: Sådan kender du forskel på alle indie-bandseneNorthside for dummies: Sådan kender du forskel på alle indie-bandsene

Guiden til dig der skal på Northside festival i Aarhus, men som har glemt at lave lektier og derfor ikke kan se forskel på Deftones og Digitalism. Det skal nok gå alt sammen.

Bildstrecke im Grossformat »

Fredag på Northside

14:15 Blå scene: Alex Vargas
Største Spotify-hit: ‘Shackled Up’ (3,7 millioner afspilninger)
28-årig, dansk/engelsk/uruguayansk singer/songwriter, der efter en karriere i Storbritannien i diverse ukendte konstellationer, pludselig er dukket op i Danmark, som en af vor nye, store stemmer indenfor det P3 meget passende har døbt ‘fosterstillingsmusik’. Skal ikke forveksles med Alex fra 'X Factor'.

14:15 P6 Beat scene: Samm Henshaw
Største Spotify-hit: ‘Better’ (1,4 millioner afspilninger)
22-årig, britisk/nigeriansk singer/songwriter, der har gang i noget slave-slæbende-gospel, der sagtens kunne have været med på soundtracket til Tarantinos ‘Django Unchained’.

Det store regne-stykke: Her er Danmarks vådeste festival
Det store regne-stykke: Her er Danmarks vådeste festival

15:15 Grøn scene: Marvelous Mosell
Største Spotify-hit (Er ikke på Spotify)

33-årig, dansk kult-rapper, der på Youtube er kendt for at 80’er-rime om ‘Ninja Turtles’, at være byens bedste danser og kærligheden til at ligge syg derhjemme, til et beat komponeret over temaet fra ‘Sportslørdag’. Det er ham med de lyserøde bukser og den store halskæde.

16:30 Blå scene: Refused
Største Spotify-hit: ‘New Noise’ (8,3 millioner afspilninger)
Svensk, hardcore punkband bestående af fire gutter i 40’erne, der efter en pause på 14 år, i 2012 blev gendannet og tog på stor verdensturné. Går sikkert amok hvis Italien banker Sverige ved EM i Frankrig halvanden time forinden.

16:30 P6 Beat scene: Bernhoft
Største Spotify-hit: ‘Cmon Talk’ (2,7 millioner afspilninger)
Kasper Winding-jam. En 39-årig, funky norsk multiinstrumentalist, der efter kæmpe succes i Norge, stadig ikke har slået helt igennem i Danmark endnu trods flere forsøg. Spændende nordisk kamp om publikum imod svenske Refused.

17:45 Grøn scene: Malk De Koijn
Største Spotify-hit: ‘Vi tager fuglen på dig’ (1,1 millioner afspilninger)
Tre originale rim-smede i 40’erne der som dansk raps svar på Dizzy Mizz Lizzy stadig - og med kæmpe succes - nostalgi-turnerer med comeback-albummet fra 2011 ‘Toback to the Fromtime’ og greatest hits fra årtusindeskiftet.

19:00 Blå scene: The Temper Trap
Største Spotify-hit: ‘Sweet Disposition’ (106 millioner afspilninger)
Australsk rockband bestående af tre mere eller mindre langhårede venner der, mens de arbejdede i en tøjbutik, i 2005 besluttede at ville være rockstjerner. Er du til Kings Of Leon og den slags, er du sikkert fan.

Tinderbox, Northside og Roskilde Festival: Så 'godt' bliver vejret
Tinderbox, Northside og Roskilde Festival: Så 'godt' bliver vejret

19:00 P6 Beat scene: Yeasayer
Største Spotify-hit: ‘O.N.E. (12,2 millioner afspilninger)
10 år gammelt amerikansk indie-rockband fra Brooklyn. Er blevet båret frem af MGMT og har lidt samme electro-psykedeliske tilgang til musikken.

20:15 Grøn scene: Deftones
Største Spotify-hit: ‘Change (In the House of Flies)’ (18,4 millioner afspilninger)
Amerikansk metal-band fra 90’erne der bliver den vildeste kontrast til Lukas Grahams ballader efterfølgende. Når nu Volbeat røg til Tinderbox, får målgruppen noget at headbange til her.

21:45 Blå scene: Lukas Graham
Største Spotify-hit: ‘7 Years’ (448,4 millioner afspilninger)
Danmarks største internationale popsucces. Christiania-stjernen Lukas Forchhammer er tilbage i Danmark med sine store popballader om de kriminelle venner, alle hans kvinder og faderen, der fik et alt for kort liv. Northsides største folkefest i år.

21:45 P6 Beat scene: Digitalism live
Største Spotify-hit: ‘Blitz’ (5,5 millioner afspilninger)
Tysk elektronisk duo der siden 2004 har turneret verden rundt flere gange med deres computer-musik og blandt haft numre med på computerspil som ‘Need For Speed’ og ‘Fifa 08’.

Talsmand for Northside: Det er en streg i regningen, hvis vi ikke får udsolgt
Talsmand for Northside: Det er en streg i regningen, hvis vi ikke får udsolgt

23:15 Grøn scene: Iggy Pop
Største Spotify-hit: ‘The Passenger’ (47 millioner afspilninger)
69-årig amerikansk punk-legende med dansk blod i årene (på moderens side). Arbejdede med David Bowie i 70’erne, men er bedst kendt for sit vilde liveshow, der inkluderer langt vådt hår og en bar veltrænet overkrop. Altså, bar overkrop = Iggy Pop.

01:00 Blå scene: The Chemical Brothers
Største Spotify-hit: ‘Galvanize’ (19,5 millioner afspilninger)
Engelsk elektronisk duo der sammen med blandt andet The Prodigy og Fatboy Slim i 90’erne forberedte verden på, at guitaren i fremtiden ville uddø og overlade stadion-scenerne til folk som David Guetta og Calvin Harris.

01:00 P6 Beat scene: Den Sorte Skole
Største Spotify-hit: ‘Kalaidon’ (46.673 afspilninger)
Københavnsk dj-kollektiv der siden 2002 har været darlings i hiphop-miljøet. Med udelukkende hjælp af gammeldags pladespillere tyvstjæler de fra alle genrer. Nattefest der enten kan blive vild rave eller skæv og stenet.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Lørdag på Northside

14:15 P6 Beat scene: Childrenn
Største Spotify-hit: ‘It’s Time To Leave’ (31.531 afspilninger)
Såkaldt dansk supergruppe uden egen Wikipedia-side? Består blandt andet af mindre kendte medlemmer fra bands som Psyched Up Janis og Powersolo. Rockbandet med de erfarne herrer udsendte i foråret deres debutalbum og får deres sag for foran et tidligt Northside-publikum.

TV: Vild Smith kæmper med geografien - se dem tage svær festivalquiz
TV: Vild Smith kæmper med geografien - se dem tage svær festivalquiz

15:15 Grøn scene: Yelawolf
Største Spotify-hit: ‘Till It’s Gone’ (38,8 millioner afspilninger)
36-årig amerikansk (hvid) rapper der har fået lidt hjælp af Eminem til at få sig en karriere. Melodisk country-rap med stor kærlighed til det amerikanske flag. Kig efter en lang, tynd starut med bandana og kroppen fyldt med tatoveringer.

16:30 Blå scene: The Minds of 99
Største Spotify-hit: ‘Det er Knud som er død’ (777.789 afspilninger)
Dansk poppet punk-rock med den karakteristiske grydeklippede Niels Brandt i front. De tager masser af stoffer, skriver poetiske sange på dansk, og så er de dit eneste guitar-alternativ til computer-popstjernerne, der ellers fylder landskabet.

16:30 P6 Beat scene: Jamie Lawson
Største Spotify-hit: ‘Wasn’t Expecting That’ (42,1 millioner afspilninger)
40-årig britisk singer/songwriter der nyder godt af Ed Sheerans verdenstjerne-status. Synes du The Minds of 99’s storladne musik er for stressende, kan du tage en lille blunder foran P6 Beat scenen.

17:45 Grøn scene: Wilco
Største Spotify-hit: ‘Jesus, etc’ (13,4 millioner afspilninger)
Amerikansk indie-rockband fra 90’erne der spiller stille og roligt derudaf, uden nogen bliver forpustede undervejs. Forsangeren Jeff Tweedy lider af kronisk migræne og har kæmpet med et overforbrug af hovedpinepiller.

Genvalg på Northside: Her er årets konferenciers
Genvalg på Northside: Her er årets konferenciers

19:00 Blå scene: Puscifer
Største Spotify-hit: ‘The Humbling River’ (3,3 millioner afspilninger)
En 52-årig amerikansk sanger ved navn James Maynard der sideløbende med sit metal-band Tool spiller lidt mere afdæmpet under navnet Puscifer. Arbejder også som komiker og laver vin ved siden af.

19:00 P6 Beat scene: Wolf Parade
Største Spotify-hit: ‘I’ll Believe in Anything’ (2,6 millioner afspilninger)
Canadisk indie-rockband fra 2003 der lyder som de fleste indie-rockbands fra 00’erne. Lidt The Killers, lidt som om forsangeren vil være god til at jodle. Klassisk guitar-tromme-synth-opsætning.

20:15 Grøn scene: Unknown Mortal Orchestra
Største Spotify-hit: ‘So Good at Being in Trouble’ (11,6 millioner afspilninger)
Amerikansk-New Zealandsk stille og roligt rockband fra 2011 hvor forsangeren har gjort sig bemærket ved i et år at leve med to kærester på én gang. Et tema der eftersigende er gennemgående på deres seneste album ‘Multi-Love’ fra 2015.

21:45 Blå scene: Sigur Ros
Største Spotify-hit: ‘Hoppipolla’ (22,6 millioner afspilninger)
Islands svar på Mew (bare lidt mere produktive og uden Pernille Rosendahls indblanding) der formår at gøre deres storladne og langtrukne kunst-rock til verdenshit.

21:45 P6 Beat scene: The Vaccines
Største Spotify-hit: ‘If You Wanna’ (19,9 millioner afspilninger)
Engelsk indie-rockband fra 2010 der spiller klassisk britiske guitar-rock, hvor der gerne skal spilles så hurtigt som muligt. Forsangeren boede en overgang sammen med to af dem fra Mumford and Sons.

Northside klar med spilleplan: Se hvornår dine favoritter spiller
Northside klar med spilleplan: Se hvornår dine favoritter spiller

23:15 Grøn scene: Beach House
Største Spotify-hit: ‘Myth’ (22,2 millioner afspilninger)
Amerikansk drømme-pop duo fra 2004 som anmelderne elsker. Det er stille og rolig ‘luk øjnene og slap af’-musik, og hvis du påstår, at du har forstand på musik, så er der mødepligt.

01:00 Blå scene: Jamie XX
Største Spotify-hit: ‘I Know There’s Gonna Be Good Times’ (49,2 millioner afspilninger)
Ham den 27-årige engelske dj-producer der plejede at være med i indie-darlingerne The XX, men som nu sælger afdæmpet solskins-musik ført an af kæmpehittet ‘I Know There’s Gonna Be Good Times’.

01:00 P6 Beat scene: Av Av Av
Største Spotify-hit: ‘All Good’ (459.623 afspilninger)
De tre dj-producere Eloq (Kidd), DJ Er Du Dum Eller Hvad (Suspekt) og Unkwon (Den sorte skole) er en slags ny københavnsk super-dj-trio, der leverer melodisk knap så hårdtpumpet electro til de sene nattetimer.

Søndag på Northside

13:10 Blå scene: Twin Atlantic
Største Spotify-hit: ‘Heart and Soul’ (9,8 millioner afspilninger)
Klassisks skotsk rockband fra 2007 bestående af fire skolekammerater på guitar, guitar, bass og trommer inklusiv en forsanger med en tyk skotsk accent.

13:10 P6 Beat scene: Phlake
Største Spotify-hit: ‘Pregnant’ (14,5 millioner afspilninger)
Årets måske hotteste nye danske navn. En hiphop-producer og en kælen forsanger der med ‘Pregnant’ har lavet den ultimative hyldest til smukke, gravide kvinder. Kun det tidlige spilletidspunkt afholder de to hitmagere fra at holde en lummer fest.

15 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler
15 gadgets du ikke kan undvære til sommerens festivaler

14:05 Grøn scene: Damien Rice
Største Spotify-hit: ‘9 Crimes’ (52,7 millioner afspilninger)
Den 42-årige irske singer/songwriter, der sneg sig ind på alverdens hitlister med hviske-hittet ‘Cannonball’ i 2002, får æren at vække søndagens Northide-publikum med sine stille guitar-sange.

15:00 Blå scene: Scarlet Pleasure
Største Spotify-hit: ‘Windy’ (6,8 millioner afspilninger)
Michael Jacksons tre danske nevøer er ikke blege for at spille på de store tangenter. Det er knyttede næver, åbenstående skjorter og masser af pophits. Tester formen af før Orange scene senere på sommeren.

15:00 P6 Beat scene: Velvet Volume
Største Spotify-hit: ‘I Think I Need You’ (41.873 afspilninger)
Tre unge rock-søstre der har fået en del opmærksomhed på det sidste, fordi de er piger, der spiller rock. Masser af attitude, fart på og klassisks rock’n’roll.

WTF: Edward Snowden live på Roskilde Festival
WTF: Edward Snowden live på Roskilde Festival

16:10 Grøn scene: Jake Bugg
Største Spotify-hit: ‘Two Fingers’ (28,6 millioner afspilninger)
22-årige engelsk guitar-talent der stadig mangler de helt store hits. Minder på en god dag om Arctic Monkeys Alex Turner.

17:20 Blå scene: Flume
Største Spotify-hit: ‘Never Be Like You’ (105,4 millioner afspilninger)
24-årig australsk producer der indtil videre har holdt det indie-EDM ved at bruge forholdsvis ukendte sangere til at synge over sine produktioner. Du kender helt sikkert Spotify-hittet ‘Never Be Like You’, hvor den canadiske sangerinde Kai falset-uh’er sig igennem omkvædet.

17:20 P6 Beat scene: Blossoms
Største Spotify-hit: ‘Charlemagne’ (2,2 millioner afspilninger)
Engelsk indie-popband fra 2013 der i Danmark på tragisk vis er mest kendt for at være involveret i en forfærdeligbilulykke. Deres opvarmningsband ‘Viola Beach’ mistede livet i en bilulykke i Sverige tilbage i februar.

18:30 Grøn scene: Bloc Party
Største Spotify-hit: ‘Banquet’ (28,8 millioner afspilninger)
Engelsk indie-rockband der peakede i 2005 med albummet ‘Silent Alarm’, (optaget i Thomas Troelsens studie i København) som sendte dem i spidsen af hurtig engelsk guitar-rock. Deres forsanger Kele Okereke sprang ud som homoseksuel i 2010 og blev samme år kåret til verdens mest sexede homoseksuelle sanger.

19:40 Blå scene: Caribou
Største Spotify-hit: ‘Can’t Do Without You’ (20,6 millioner afspilninger)
Bag navnet Caribou, der betyder rensdyr på engelsk, gemmer sig den 38-årige canadiske musiker Dan Snaith. Siden 2001 har han lavet stille og rolig computer-pop. I 2005 modtog han en doktorgrad i matematik.

Roskilde-hovednavn blev erklæret død på Twitter
Roskilde-hovednavn blev erklæret død på Twitter

19:40 P6 Beat scene: Coasts
Største Spotify-hit: ‘Oceans’ (4,6 millioner afspilninger)
Engelsk rockband fra 2011, som består af fire universitets-venner, der brugte deres sommerferier på at skrive sange sammen.

20:50 Grøn scene: Duran Duran
Største Spotify-hit: ‘Hungry Like The Wolf’ (29,1 millioner afspilninger)
Et af verdens største popbands….I 80’erne hvor guitarist John Taylor blandt andet var kæreste med Thomas Helmigs kone Renée Toft Simonsen. Har masser af gamle hits i bagagen, som du helt sikker kommer til at kunne synge med på med en god fadøl i hånden.

22:30 Blå scene: Beck
Største Spotify-hit: ‘Loser’ (44,1 millioner afspilninger)
Den 45-årige rock-særling der fik skæld ud af Kanye West tidligere på året, fordi han var så fræk at vinde en amerikansk Grammy for årets album foran Beyoncé. Musikeksperter elsker ham, så vil du imponere i kantinen mandag så snup en time med Beck, før du tager hjem.

22:30 P6 Beat scene: Ukendt Kunstner
Største Spotify-hit: ‘Neonlys’ (5,3 millioner afspilninger)
Hypen har måske fortaget sig en smule, men er der noget, de unge synes er ild og HD, (eller hvad de nu ellers spytter ud gennem ganebøjlen for tiden) så er det Ukendt Kunstner, hvis melankolske natteravns-rap rammer plet. Havde de spillet fredag eller lørdag, havde vi haft en fest, nu er det formentlig begrænset, hvor mange der holder ud hele vejen.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival-aktuel rapper anholdt for voldtægt: Koncert i fare

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx