Af David Andersen - 30/12-17 09:21

Fissekarlenes totale triumf: Suspekt smadrede Vega - og truede med karrierestopFissekarlenes totale triumf: Suspekt smadrede Vega - og truede med karrierestop

Rapperne fra Suspekt afsluttede deres Danmarksturné med en magtdemonstration, men antydede samtidig, at enden er nær.

Suspekt-koncert

Se en lille bid fra koncerten i videoen herover.

Tre udsolgte koncerter i Vega onsdag, torsdag og fredag afsluttede de danske rapstjerner Suspekts Danmarksturné, og fredag aften udviklede sig til en fest, som spillestedet på Vesterbro sjældent har set før.

Foto: Christian Larsen Photography.

Fotos: Christian Larsen Photography.

Albertslund-rapperne Bai-D og Orgi-E samt DJ Rune Rask omdannede Store Vega til proletar-himlen med konstante opfordringer til at bolle sig selv, hinanden og gruppen, samt masser af druk på scenen og en sikkert leveret hitparade fra deres tyve år på den danske raphimmel.

Sange som 'Sut den op fra slap' og 'Bollede hende i går' endte i festlig fællessang med de dedikerede fans, som overvejende syntes at tilhøre Vestegns-segmentet, og at de var kommet for at feste blev understreget i den sidste halvdel af den cirka to timer lange koncert, hvor ingen stod stille.

Foto: Christian Larsen Photography.

Et gyldent øjeblik for hardcore fans af stodderkongerne må siges at være da den medbragte guitarist blev tatoveret på begge ben samtidig, mens han spillede, og Orgi-E samtidig tværede en BH fra publikum rundt i skridtet under bukserne, inden han smed den ud til publikum, der for de tre forreste rækkers vedkommende hovedsageligt bestod af skrigende kvinder med afbleget hår.

Suspekt har altid løftet sig over de på overfladen barnlige banaliteter med høj kvalitet i både sangskrivning og udførelse, og også fredag aften løftede koncerten sig op på et niveau, så det var umuligt ikke at blive revet med.

Der var masser af lir på scenen, og medbragte champagnepiger sprøjtede ud over bandet samt publikum. (Foto: Christian Larsen Photography.)

Af samme grund gik der også et nervøst sus gennem publikum, da Orgi-E hen mod afslutningen antydede, at det kan være sidste gang, vi får lov til at opleve dem live i Vega - der kan være et karrierestop på vej i den ikke alt for fjerne fremtid.

I så fald må Suspekt siges at stoppe på toppen: Deres seneste album, '100 procent Jesus', er blandt deres bedste og mest anmelderroste til dato, og deres turné-afslutning fredag aften på Store Vega var intet mindre end en magtdemonstration.

Suspekt er populære hos damerne. (Foto: Christian Larsen Photography.)

Fotos: Christian Larsen Photography.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt forsvarsadvokat: Derfor er...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx