Af - 17/05-16 18:41

Husker du Red Hot Chili Peppers? Så dårlige var de på Roskilde i 2007Husker du Red Hot Chili Peppers? Så dårlige var de på Roskilde i 2007

Med forsanger Anthony Kiedis indlagt med mavesmerter har Red Hot Chili Peppers ikke fået den bedste optakt til deres revanche-koncert på årets Roskilde Festival. Metroxpress mindes sidste gang, det gik galt.

Bildstrecke im Grossformat »

Lørdag den 7. juli 2007 ændrede danskernes forhold til Red Hot Chili Peppers sig for altid.

Kronprins Frederiks foretrukne funk-rockere var på toppen af deres karriere.

Efter de to succesfulde album 'Californication' og 'By The Way' havde de fire amerikanere Anthony Kiedis, John Frusicante, Flea og Chad Smith året forinden cementeret deres position som midtnullernes største rockband med monster-albummet 'Stadium Arcadium', og derfor var forventningerne enorme, da de i sommeren 2007 skulle indtage den legendariske Orange scene på årets Roskilde Festival.

Noget gik galt, men hvad?

Roskilde-topnavn aflyser koncerter på grund af roskildesyge
Roskilde-topnavn aflyser koncerter på grund af roskildesyge

- Jeg var 15 år, og det var mit første Roskilde uden forældre, og jeg var kæmpe fan af Red Hot Chili Peppers. Jeg havde set dem i Forum året forinden og havde fået mine venner med helt op foran i pitten. Det kunne ikke blive større. Jeg havde kæmpe forventninger, fortæller RUC-studerende Sebastian Risbøl, hvis forhold til Red Hot Chili Peppers netop stoppede den nat.

Anmelderne var enige og skældte ud til højre og venstre.

- Magen til pinlig, arrogant og respektløs optræden overfor det publikum, der bogstaveligt talt er gået gennem mudder og vand for at nå frem til dette års store koncert, skal man lede så længe efter, at undertegnede ikke kan mindes noget lignende, skrev Politikens Erik Jensen i sin ét-hjertede anmeldelse.

- Forsanger Anthony Kiedis var så skæv, at han ikke magtede at deltage i hovedparten af koncerten, supplerede Berlingskes Thomas Søie Hansen i sin ligeledes angribende ét-stjernede anmeldelse.

Roskilde Festival: Se hvem der spiller hvor og hvornår
Roskilde Festival: Se hvem der spiller hvor og hvornår

Ekstra Bladets Henrik Quietsch satte trumf på med udgivelsen af 0 stjerner.

- Det mindede mest om en dårlig dag i øvelokalet, hvor musikerne kørte hver sit solistiske trip, og Anthony Kiedis lignede grangiveligt en person, der var det, man i min gymnasietid kaldte 'mentalt' fraværende. Intet at sige til at folk enten udvandrede eller buhede. Historisk ringe.

Optagelse fra koncerten

Rygterne var forinden gået på, at Anthony Kiedis - ligesom han er i disse dage - var ramt af sygdom.

Bandet deltog få timer før deres koncert i Roskilde i velgørenhedsshowet Live Earth i London sammen med navne som Metallica, Madonna og The Black Eyed Peas

TV: Dansktop-fans vurderer årets Roskilde Festival-program
TV: Dansktop-fans vurderer årets Roskilde Festival-program

Regnen havde pisket ned i flere dage. Man snakkede om, at det var den mest regnvåde weekend i Roskildes historie, så da Red Hot Chili Peppers landede på Dyrskuepladsen, stod de bogstavelig talt i mudder til knæene.

60.000 Red Hot Chili Peppers-fans var linet op foran Orange scene. Bandet var sat på til klokken ét om natten. Forinden havde The Flaming Lips og The Who varmet publikum op, og den 15-årige megafan Sebastian Risbøl stod klar til at forgude sine helte.

- Bandet var forsinket. Vi ventede i lang tid uden at vide, hvad der skete. Da de endelig gik på, lignede Anthony Kiedis et spøgelse. Han hang med hovedet, og der var slet ingen energi, hvilket smittede af på publikum. Det var rædselsfuldt. Jeg blev så vred, at jeg ikke har dyrket dem siden, fortæller Sebastian.

I pitten bag den knuste fan stod Tidals musikredaktør Jonas Kleinschmidt med samme flade fornemmels i maven.

Grundet de sidste par dages monsun-regn var pladsen foran Orange scene svøbt i en madras af træflis og presenninger, hvilket ikke hjalp på stemningen.

- De var jo det største navn på plakaten, og folk havde kæmpe forventninger. Da Anthony Kiedis væltede ind på scenen, kunne du se på hans glasøjne og manglende fokus, at han var helt væk. Det var pinligt, husker Jonas Kleinschmidt.

DR-vært Pelle Peter Jensen stod cirka 30 meter til venstre fra scenen med en gruppe venner. Han husker koncerten som noget rod.

- Jeg havde set dem to gange tidligere og vidste, at de kunne spille tight og eksplosivt, men det sejlede den aften. Det var tydeligt, at de forsøgte at jamme sig frem til en eller anden form for gnist. Som et band der ikke kunne få den op at stå, men bare tænkte, at der skulle lidt forspil til. Tragikomisk.

TOP 8: Disse kendisser ligner hinanden på en prik
TOP 8: Disse kendisser ligner hinanden på en prik

Red Hot Chili Peppers er i år tilbage øverst på Roskilde-plakaten. Sat til at spille onsdag den 29. juni klokken 22:30.

Forsanger Anthony Kiedis er for tiden sygemeldt med mavesmerter og har derfor udsat bandets aktuelle koncerter på ubestemt tid, men med halvanden måned til Roskilde-koncerten, er det for tidligt at male fanden på væggen.


Sebastian Risbøl, Jonas Kleinschmidt og Pelle Peter Jensen regner alle sammen med at stå klar foran Orange scene igen - dog denne gang med forbehold.

- De kan kun overraske. Jeg gider ikke stå helt forrest. Jeg tager den nok lidt på afstand, så jeg kan trække mig, hvis det bliver dårligt igen, siger Sebastian.

Jonas Kleinschmidt kalder det en vind eller forsvind-koncert.

- Da jeg så offentliggørelsen af dem i år, troede jeg, det var en joke, for alle er enige om, at koncerten sidste gang var mislykket. De er et sted i deres karriere, hvor de skal ud og bevise, at de ikke hører fortiden til. Hvis de leverer en ny, dårlig koncert, er de færdige. De skal gribe chancen og vise, at de er på det høje niveau, hvor de hører til. Jeg glæder mig ikke til koncerten, men jeg ser frem til at se, hvad de kan.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx