Af Soundvenue/Rasmus Junge - 26/09-14 16:56

Anmeldelse Aphex Twin ’Syro’: Elektronisk mastermind i fri dressurAnmeldelse Aphex Twin ’Syro’: Elektronisk mastermind i fri dressur

Rasmus Junge giver fem ud af seks stjerne.

storybild

Aphex Twin ’Syro’ (Billede: PR)

Det er ikke hver uge, at et instrumentalt elektronisk album kæmper om førstepladsen på den britiske albumhitliste, som tilfældet var i den forgangne uge, hvor Leonard Cohen og Alt-J krydsede klinger med Aphex Twin.

Men så igen: det er også 13 år siden, den musikalske mastermind Richard D. James, der op i 90’erne redefinerede elektronisk musik, har begavet sine fans med et nyt Aphex Twin-album.

Hans musikalske betydning skyldes en kongenial evne til smidigt at operere på tværs af genreskel, fra udflydende ambient til hektisk lydbombende breakbeats, og konstant teste kompositionernes elasticitet.

Hvor han i sine heydays ikke gik af vejen for både at være provokerende og ironisk, når han lod sine musikalske impulser råde, så er hans nye skive ’Syro’ lyden af en mere moden mand, der frem for at skrige på opmærksomhed ’blot’ flekser de musikalske muskler overlegent og med overskud.

Bag bevidst knudrede computerklingende titler som ’4 bit 9d api+e+6 [126.26]’ og ’produk 29 [101’ gemmer sig et timelangt mindfuck af en sonisk rejse, hvor detaljemylderet og variationen er så overvældende, at man aldrig keder sig. Computermusik har sjældent lydt mere legende og eventyrlystent.

Aphex Twin ’Syro’
Pladeselskab: Warp
5/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx