Af - 28/03-14 08:00

De blev kendt for at spille med fodlænke - nu indtager de OperahusetDe blev kendt for at spille med fodlænke - nu indtager de Operahuset

Rap-gruppen Kaliber holder i aften release-koncert for deres nye EP i så utraditionelt et sted som Operahuset.

storybild

(Billede: Jesper Skoubølling)

Den danske rapgruppe Kaliber blev sidste sommer forside-stof, da medlemmet Dennis 'DB King' optrådte på Skanderborg-festivalen iført fodlænke grundet en hash-dom.

Fredagsrock i Tivoli præsenterer vildt program
Fredagsrock i Tivoli præsenterer vildt program

I dag er lænken smidt, og gruppen kan nu koncentrere sig fuldt ud om musikken.

- Dennis kunne ikke være med til noget sjovt. Han skulle hele tiden aflægge rapport for, hvor han var, så det var svært at være spontane, mindes Jesper 'Livid' fra Kaliber, som understreger, at de er færdige med at overtræde loven.

- Vi håber alle sammen, at det var afslutningen på fortiden. Nu skal vi jo spille i Operahuset, og så bliver man jo nødt til at opføre sig ordentligt, griner han.

Ja, de spiller med fodlænke. Vil du vide mere?
Ja, de spiller med fodlænke. Vil du vide mere?

Og den er god nok. I aften holder Kaliber release-koncert (gratis adgang) for deres nye EP 'Udebane' i Mærsks operahus med fuld udsigt til Amalienborg, langt væk fra deres normale hjemmebane på Vestegnen.

- Vi var derhenne og tjekke det ud for to uger siden, ellers har vi aldrig været der før. Der var endda en af mine venner, som ikke vidste, at Operahuset fandtes, haha. Vi kommer jo fra Vestegnen, og der er det ikke så normalt at besøge så finkulturelle steder.

Dette jobafslag koster Facebook 103 milliarder kroner
Dette jobafslag koster Facebook 103 milliarder kroner

Ideen med at spille i Operahuset blev født, da Jesper 'Livid' så en dokumentar om nogle amerikanske boksetalenter fra udsatte områder.

- De blev sendt til ballet af deres træner, og det var sjovt at opleve de her modsætninger mødes. Vi snakkede med vores manager om at få sangtræning, og at det gerne måtte være en fra en helt anden verden end vores, og så fandt vi Anne Kleinstrup, der normalt synger opera.

Operasangerinden og rap-drengene klikkede fra starten, og en dag foreslog Anne Kleinstrup, at de slog sig sammen og lavede en fælles optræden.

- Vi håber, vi kan medvirke i et helt stykke senere hen, så det her bliver lidt en generalprøve.

Koncerten i Operahuset begynder klokken 17.30, og der er fri entré.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx