Af Rasmus Junge - 22/06-15 10:11

MUSIKANMELDELSE: Gadedrengen får en glanspoleringMUSIKANMELDELSE: Gadedrengen får en glanspolering

Lukas Graham tog røven på Musikdanmark, da gruppen midt i sidste uge surprise-udsendte deres andet album.

Bildstrecke im Grossformat »

Lukas Graham ’Lukas Graham (Blue Album)’
Pladeselskab: Copenhagen Records
3/6 stjerner

Resultat: dansk Spotify-rekord for flest streams på 24 timer. At Christiania-slænget er en af landets absolut mest populære navne kan altså ikke diskuteres.

EKSTRAKONCERT: Lukas Graham i Forum
EKSTRAKONCERT: Lukas Graham i Forum

Siden det første album fra 2012 har Lukas Graham Forchhammer og resten af gruppen tilbragt en del tid i USA for at støbe kuglerne til et internationalt gennembrud. Og udover kulørte røverhistorier fra Los Angeles’ natteliv kan det høres på produktionen af det nye album. Bandets egen betegnelse ’ghettopop’ gav mening på debuten i forhold til den løse og tilbagelænede stil, men nu har udtrykket fået en glanspolering, hvor der i højere grad flekses studiemuskler.

Grahams upolerede og udtryksfulde vokal er stadig et stort aktiv kombineret med de personligt ladede tekster (om end nogle tangerer det banale), og selv om produktionen skærer nogen af de skæve kanter af, er inspirationen fra oldschool soul, r’n’b og gospel stadig signifikant.

Lukas Graham klar med overraskelses-album: Det er ude NU
Lukas Graham klar med overraskelses-album: Det er ude NU

Ligesom på debuten er den sangskrivningsmæssige kvalitetskurve dog noget kurvet. Åbningen ’7 Years’ er en flot udfoldet ballade med pomp og stryg, ’Don’t Worry About Me’ har et herligt gyngende groove og det samme har den doo wop-influerede ’Strip No More’ og hittet ’Mama Said’. Men andægtige og anonyme tørvetrillere som ’Happy Home’, ’What Happened to Perfect’ og ’You’re Not There’ trækker tilsvarende ned.

Derfor ender ’Lukas Graham’ som et underligt todelt album. Men sælge, det skal det nok.

Lukas Graham på dansk: Hør ham på ny single med Suspekt
Lukas Graham på dansk: Hør ham på ny single med Suspekt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx