Af - 10/09-14 14:44

Derfor tvinger Apple dig til at høre U2Derfor tvinger Apple dig til at høre U2

Apple vil så gerne være nyskabende så hvorfor vælge et 'gammelt' rockband som U2 til at lancere deres nye iPhone? Det er ren nepotisme.

storybild

Apple-chef Tim Cook og U2 ved tirsdagens lancering af den nye iPhone. (Billede: Polfoto)

De kunne have valgt hotte, aktuelle navne som lalleglade Pharrell, bidronningen Beyoncé eller teenage-idolerne One Direction.

Av for… Så dyre bliver de nye iPhones
Av for… Så dyre bliver de nye iPhones

Men da Apple tirsdag aften lancerede deres nye iPhone 6, skete det i samarbejde med gode, gamle U2 hvis nye album 'Songs of Innocence' udkom gratis - eksklusivt - på iTunes i samme ombæring.


Hvorfor valgte de U2? Udover at U2 trods deres måske manglende appel hos de unge Spotify-lytter selvfølgelig stadig er et af verdens største rockbands, så kan svaret være: Nepotisme.

Stående applaus til nyt Apple-ur: Kan åbne hoteldøre
Stående applaus til nyt Apple-ur: Kan åbne hoteldøre

I 2004 havde U2 brug for ny energi. De stod og skulle udsende albummet 'How to Dismantle an Atomic Bomb', men da internettet var ved at revolutionere musikbranchen, havde de irske pop-rockere brug for en rampe til at få deres musik ud til det unge musik-publikum.

Bono opsøgte personligt Apple-skaberen Steve Jobs i hans hjem i Californien og tilbød et samarbejde om deres nye single 'Vertigo'. Bono ville give Apple rettighederne til singlen, hvis blot U2 fik lov til at medvirke i en ny Apple-reklame.

Apple løfter endelig 'skrællen': Sådan bliver iPhone 6
Apple løfter endelig 'skrællen': Sådan bliver iPhone 6

De forhandlede frem og tilbage, og det endte med at Apple blandt andet eksklusivt udsendte U2's nye album, og U2 designede en sort iPhone, som fik både Apple og U2's produkter til at sælge stort.

Bono og Steve Jobs blev private venner. Bono fik Steve Jobs med ind over på sine mange 'red verden'-projekter', og de kunne tale med hinanden om personlige problemer.

- Steve havde to sider. Han var den hårde, innovative forretningsmand med en blød privat side. Jeg savner ham virkelig meget, udtalte Bono til Rolling Stones magazine kort efter Steve Jobs død i 2011.

Nyt iOS i næste uge: Gammel iPhone  bliver forældet
Nyt iOS i næste uge: Gammel iPhone bliver forældet

Morale: Hvis du er et rockband og har brug for et reklame-boost så bliv gode venner med en opfindsom mange-milliardær.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Brøndby-angribers mareridt: Lang...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx