Af - 20/05-17 09:24

Hovednavn aflyser Roskilde-koncert - og folk elsker detHovednavn aflyser Roskilde-koncert - og folk elsker det

Fredag eftermiddag offentliggjorde Roskilde Festival, at et af årets hovednavne 'A Tribe Called Quest' ikke kan optræde på festivalen. Som erstatning har man hentet Ice Cube ind.

storybild

A Tribe Called Quest har aflyst deres koncert på Roskilde Festival og bliver erstattet med westcoast-rapperen Ice Cube. Det har gæsterne det åbenbart okay med. (Billede: LUCY NICHOLSON)

Ofte fører det til stor skuffelse, når et hovednavn på en festival aflyser, men sådan synes det ikke at være i denne omgang, hvis man ser nærmere efter på Roskilde Festivals Facebook-væg.

Siger navnet 'A Tribe Called Quest' dig noget? Kan du nævne deres tre største hits?

For rigtig mange danskere vil svaret nok ikke være store 'ja'er til de to spørgsmål.

Medmindre du går rigtig meget op i musik og ikke mindst hiphop, så kan det godt være, at A Tribe Called Quest ville være en ny oplevelse på årets Roskilde Festival - selvom gruppen er blandt de mest legendariske i hiphop-verdenen.

Ice Cube erstatter A Tribe Called Quest på Roskilde Festival
Ice Cube erstatter A Tribe Called Quest på Roskilde Festival

Som afløser har Roskilde Festival været ude og finde en anden hiphop-legende i form af Ice Cube, der formentlig er et navn, som flere har stiftet bekendtskab med. Ikke mindst fordi Ice Cube også har en stor filmkarriere bag sig.

Og det synes umiddelbart at vække glæde hos mange - i hvert fald hvis man kigger lidt nærmere på Roskilde Festivals Facebook-væg.

I opslaget omkring afbuddet fra A Tribe Called Quest - hvor nyheden om Ice Cube som erstatning naturligvis også optræder - kan man nemlig læse adskillige personer, som direkte jubler online over udskiftningen.

I skrivende stund er opslaget blevet kommenteret mere end 2.300 gange, mens små 4.000 personer har reageret på det.

Her er alle problemerne ved Roskilde Festivals spilleplan
Her er alle problemerne ved Roskilde Festivals spilleplan

Mange af kommentarerne er fra folk, der tagger andre for at gøre dem opmærksom på nyheden. Men en pæn del af kommentarerne kan næsten ikke tolkes som andet end glæde over nyheden.

'Malte det fucking dope det der,' skriver en Facebook-bruger ved navn Sylvester Nielsen. Her tagger han også en kammerat.

En anden bruger ved navn Mathias Hemmings er også glad:

'Fuck hvor godt, hellere ham end "det der",' skriver han.

Og det er ikke svært at finde flere eksempler.

'Okay det er nice,' skriver Nikolaj Sonneby, der tagger et par venner.

'luk fucking røven det her er fucking Nice!! Jeg er helt ude af den!!!,' skriver en bruger, der hedder Frederik Brag Pedersen, som ligeledes tagger flere venner.

Her er hele programmet for Roskilde Festival 2017
Her er hele programmet for Roskilde Festival 2017

Der er naturligvis også flere, som er skuffede over, at A Tribe Called Quest må aflyse - men langt de fleste virker til at være glade for, at de trods alt får noget legendarisk hiphop som erstatning.

I en pressemeddelelse forklarede Roskilde Festival, hvorfor legenderne fra A Tribe Called Quest har måttet trække sig - ikke bare fra Roskilde Festival, men fra en stribe koncerter rundt om i Europa hen over sommeren.

Se den episke Roskilde-sviner, som får alle til at grine
Se den episke Roskilde-sviner, som får alle til at grine

'Aflysningen skyldes, at frontmand Q-Tip for nyligt har pådraget sig en skulderskade og skal opereres, hvorefter han er beordret af sin læge til at holde sig i ro,' lyder det i pressemeddelelsen fra festivalen.

Ice Cube er langt fra et lille navn, som Roskilde Festival har hevet op ad hatten. Rapperen fik sit store gennembrud i 1980'erne med den berømte og berygtede gruppe N.W.A, hvor han sammen med blandt andre Dr. Dre og Eazy-E lavede store hits og blandt andet fik politiet i USA på nakken på grund af hittet 'Fuck tha Police'.

Efter N.W.A. gik i opløsning har Ice Cube haft en stor solokarriere. Blandt de største hits kan nævnes numre som 'It was a good day', 'Check Yo Self', 'You can do it' og 'No vaseline'.

Herunder kan du se hele Roskilde Festivals opslag på Facebook:


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-profil: 'Det har jeg aldrig...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Topforhandler skælder ud: Endnu et...
bt.dk
Godt nyt til danske VM-fans: Nu kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx