Af SEBASTIAN BJERRING JENSEN - 15/05-17 07:50

DF-politiker raser over Eurovision: Jeg blev sgu så galDF-politiker raser over Eurovision: Jeg blev sgu så gal

Eurovision, Melodi Grand Prix eller MGP. Kært bart har mange navne. Den europæiske sangkonkurrence deler vandene.

Bildstrecke im Grossformat »

Eurovision Song Contest, ESC, Melodi Grand Prix eller MGP. Kært bart har mange navne. Den europæiske sangkonkurrence deler vandene.

Der er dem, der hvert år sidder klar i sofaen, og så er der dem, der hader det store show.

Dansk Folkeparti-medlemmet Kim Christiansen hører helt bestemt til i den sidste gruppe. Da han havde overværet lørdagens show og Portugals triumf, sad han tilbage med en dårlig smag i munden:

»Det var jo en elendig sang. En elendig sceneoptræden. Manden kan jo ikke synge? Det var håbløst dårligt,« siger folketingsmedlemmet til BT.

Kim Christiansen sammenligner sejren med dengang, at den skæggede dame - Conchita Wurst - vandt, hvilket ifølge ham 'var lige så stor en katastrofe som i går'. Derfor var han også godt gammeldags rasende lørdag aften:

»Jeg blev sgu så gal. Jeg tænkte: Hvad er det, som man lytter efter? Og det var endda en ret stor sejr - jeg forstår det simpelthen ikke«.

Det var Portugal og sangeren Salvador Sobral, der lørdag aften kunne lade sig hylde som vinder af den store europæiske sangkonkurrence.

Ganske tidligt stod det klart, at Portugal ville løbe af sted med flest stemmer, da repræsentanter fra de 42 deltagende lande læste de respektive juryers point op. Her fik Danmark 69 point og Portugal 382. Herefter kom de samlede seer-stemmer og vendte det hele på hovedet.

I flere nervepirrende minutter så det nemlig ud som om, at Bulgarien kunne lave en slutspurt og stjæle trofæet for næsen af portugisiske Salvador Sobral. Landet endte dog med at få andenflest stemmer fra seerne og gav Portugals sanger den sejr, som han havde snuset til fra begyndelsen af stemmeafgivningen. Det var også deres første sejr nogensinde i den store europæiske sangkonkurrence.

Sejren faldt altså ikke i god jord hos Kim Christiansen, der selv synger i sin fritid. Den portugiske sang var faktisk i politikerens øjne så dårlig, at Danmark bør melde sig ud af den store sangkonkurrence:

»Ja, jeg synes faktisk, at man bør overveje at melde sig ud. Det er jo ikke gratis at være med, og der er efterhånden også kommet så mange lande med. Det er bare ikke, som det var engang. Man kan jo diskutere, om DR skal bruge pengene på det,« siger Kim Christiansen.

DF-politikeren afviser at ville foreslå en udmeldelse i Folketinget, for som han selv formulerer det: »Jeg udtaler mig om det her som musiker - ikke som politiker«.

LÆS OGSÅ: Norsk kommentator kom til at love alt, alt for meget om grandprix

LÆS OGSÅ: Eurovision: Derfor gik det så skidt for danske Anja

LÆS OGSÅ: Lagde du mærke til det? Tv-vært sprang en bombe under Eurovision

LÆS OGSÅ: Mand løb på scenen og viste bar røv til Eurovision

LÆS OGSÅ: Anja efter Eurovision: Jeg er skuffet men stolt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i København: 'Jeg...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Demonstranter ved Forligsen: 'Nok er...
bt.dk
77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx