Af - 11/11-16 08:42

Burhan G taler ud: Nøgenhed, selvironi og livet som farBurhan G taler ud: Nøgenhed, selvironi og livet som far

Burhan G er tilbage med sit tredje album på dansk. Siden sidst er han blevet far, tv-vært og et hit på de sociale medier med sin hyldest af idolet Prince. Metroxpress har mødt den hårdtarbejdende hitmager.

Bildstrecke im Grossformat »

Siden sidst er Burhan G blevet far.

Derudover fyldte han i starten af året 33, han debuterer lørdag aften som tv-vært ved Danish Music Awards, og nå ja så optrådte han for nylig i bar overkrop til P3 Guld.

Det var måske ikke bevidst, men ud fra et PR-mæssigt synspunkt kunne det ikke gøres bedre. Da Burhan G lukkede showet ned med en Prince-hyldest i skalaen ’frækkere end musikpolitiet tilladet det’, kunne de færreste være i tvivl: Efter tre års arbejde i studiet, er Burhan G klar med ny musik, og det er i den anledning, at metroxpress møder ham på sit pladeselskab Copenhagen Records i København.

- Altså hvis der skulle være en bagtanke med at samle et fedt band og optræde, så er jeg skyldig, men ellers var det ikke planlagt at skabe så meget støj med min Prince-optræden, griner Burhan G, der har det med at tiltrække sig opmærksomhed, hver gang han blotter brystkassen.

- Ligesom da vi lavede ’Tættere på himlen’, hvor vi jo næsten stod i bar dolk, vidste jeg godt, at der var nogen, der ville have en holdning til det, men altså jeg har smidt trøjen i ti år nu, så det kan da ikke komme bag på folk, at jeg har en trang til det engang imellem, haha.

Se Burhan G's geniale modsvar til P3 Guld-kritik
Se Burhan G's geniale modsvar til P3 Guld-kritik

Burhan G’s nye album, der er hans tredje på dansk, har fået titlen ’Pas på pigerne’, er overordnet en gennemgående fortælling om hans liv med kvinder, fester og popmusik frem til i dag, hvor han efter mange års jagt efter kærligheden har fået stiftet sin egen familie.

- Jeg vil ikke sige, jeg har fået styr på tingene. Det gør man jo aldrig rigtig. Jeg er jo også usikker på, om jeg er god til jobbet som far. På nummeret ’Pas på pigerne’, der på en måde opsummerer pladen, synger jeg både til min søn, at han skal passe på de forskellige piger – og samtidig passe på dem, når han har fået dem i sin arme.

Det var kort før nytår, at Burhan G og hans kæreste blev forældre til en lille dreng. Albummet er skrevet i perioden op til, men for at blive færdig til deadline, har Burhan G måtte bruge meget tid i studiet i foråret og overlade lille Dallas til sin mor.

- Det kræver en powerpartner, at man kan slukke for den del og sige, nu sidder jeg her i studiet i L.A., mens jeg i virkeligheden hellere vil hjem til min baby. Det skal ikke være en historie om, hvor meget jeg har ofret, men pladen skulle laves færdig, og det krævede, at jeg gav det tid.

Burhan G drilles på nettet: Millioner har set den sjove video
Burhan G drilles på nettet: Millioner har set den sjove video

Burhan G er nemlig sindssygt perfektionistisk, når det kommer til musik. Det nye album, der i høj grad er skabt i samarbejde med hans sædvanlige samarbejdspartner Ankerstjerne, er indspillet rundt omkring i hele verden. Nogle sange hjemme i soveværelset, andre i USA og en hel del i et studie i Svaneke på Bornholm.

- Jeg tager mig måske lidt bedre tid end mange af mine kollegaer, men jeg laver også det hele selv. Når jeg har indspillet en vokal, kan jeg ikke bare sætte mig ind ved siden af og se fjernsyn. Nej, så klipper jeg sangene til, indspiller instrumenter og producerer. Jeg har også arbejdet med symfoniorkestre og samlet et band fra Chicago, så det tager lidt ekstra lang tid.

Burhan G’s forrige album ’Din for evigt’ blev en kæmpe succes med singler som titelnummeret, ’Kalder mig hjem’ og L.O.C.-samarbejdet ’Karma’.

Han kunne sagtens have lavet et nyt album i samme stil, men det ville ikke have været så sjovt, forklarer han.

- Jeg forsøger hele tiden at prøve at lave noget nyt. På mit nye album er der for eksempel lidt country på. Jeg havde det pissesjov med at lave ’Lucy’ (førstesinglen, red.), og det blev en leg i studiet med Anker (Ankerstjerne, red.) at se, hvor meget vi kunne presse formlen at give episoder i mit liv pigenavne. Vi har været meget inspireret af den gamle Motown-stil, hvor man fortæller gadehistorier.

Seks ud af albummets 14 sange bærer deraf titler med kvindenavne, men lytter man godt efter, handler de ikke bare om forskellige kvinder.

- ’Lucy’ handler om stoffer. Da vi skrev nummeret, tænkte vi for eksempel på Stevie Wonders ’Golden lady’. I første vers synger jeg om røg, altså hash, i andet vers om de hårdere ting, der gør os lykkelige, men også paranoide. Nummeret ’Isabel’ handler om mit forhold til musik, hvor jeg spørger ’hvad laver du med de andre, når du lyder bedre med mig?

Ligsom Burhan G sagtens kan se det komiske i, at han til P3 Guld bralrer frem på scenen uden tøj på overkroppen og er alt for amerikansk til et dansk publikum, nyder han også at tage pis på sig selv som på nummeret ’Joy’, hvor han fortæller historien om sig selv. Om musiknørden der forgæves prøver at score skolens smukkeste pige, som selv efter han er blevet kendt ignorerer ham.

- Det hele behøver ikke at være så alvorligt. Jeg kan godt lide at tage pis på mig selv. Jeg har for eksempel fået Stephanie Leon (skuespiller, red.) med på albummet, hvor hun spørger mig, hvad fanden det er jeg har gang i. Hvad ved jeg om kvinder? Jeg sidder jo bare i studiet og laver musik hele tiden, haha.

Burhan G har ofte features med på sine album, og denne gang overrasker han med et nystartet Rasmus Nøhr-samarbejde, der har ført til flere numre på albummet.

- Jeg spekulerer aldrig i, hvem der er den hotteste på hitlisterne lige nu. Jeg går bare efter, hvad jeg selv synes er fedt, og en dag kom Rasmus Nøhr forbi studiet og spurgte, om han ikke måtte spille nogle sange. Han havde sin guitar med og spillede så ti sange fra start til slut. Jeg elskede dem alle! Vi minder lidt om hinanden. Han er også super følsom og er nogle gange endnu bedre til at sige tingene som de er end jeg. Da jeg hørte hans nye numre vidste jeg, at jeg bare skulle have et par af dem med på mit album.

A photo posted by Burhan G (@burhang1) on

Udgivelsen af ’Pas på pigerne’ falder (nok ikke så tilfældigt) dagen før Burhan G debuterer som tv-vært, når han sammen med skuespiller Rasmus Bjerg skal stå i spidsen for årets Danish Music Award.

Han har flere gange optrådt til prisuddelingen og føler det som et naturligt skridt at prøve rollen af som vært.

- Jeg blev sindssygt glad, da de spurgte. Det er jo kæmpestort. Du ser mig ikke i så mange tv-programmer, men jeg siger ikke nej til et musikshow, og så er Rasmus Bjerg jo bare forpulet dejlig og sjov. Under forberedelserne har jeg grinet konstant.

Burhan G efterlyste 'Den eneste ene 2': Se Susanne Biers svar
Burhan G efterlyste 'Den eneste ene 2': Se Susanne Biers svar

Burhan G er altså som nyslået far, tv-vært og mand i 30’erne klar til et nyt kapitel i sit liv, og han er kommet langt, siden han i 2004 første gang dukkede op på musikscenen.

- Jeg er fyldt 33, men føler, jeg har levet meget længere. Det er ikke altid en dans på roser at bidrage til dansk popmusik, men jeg tror, at min kærlighed til musik og lyst til at fordybe mig og gøre mig umage gør, at folk anerkender mig, så jeg får lov til at være her endnu.

Det at være blevet far, og at fans og medier nu også forholder sig til hans familie, tænker han ikke så meget over. Han forsøger i hvert fald ikke at få det til at fylde så meget.

- Ærlig talt så tænker jeg ikke over det. Jeg går heller ikke op i, hvem der sidder med til bords ved aftensmaden hjemme hos mine egne helte.

’Pas på pigerne’ er som nævnt Burhan G’s tredje album på dansk, og han kunne sagtens vende tilbage på engelske, hvis det passede i planerne og dermed åbne op for et eventuelt udlandseventyr. Men han vil ikke love noget endnu.

- Tjoo.. Jeg har nye engelske sange liggende. Jeg startede på engelsk, fordi det var det sprog, mine idoler sang på. Så fik vi overført den amerikanske urban til dansk og fik det til at fungere. Alting tager tid, og jeg har allerede sange klar til et nyt album. Jeg har faktisk også gang i et band. Nu må vi se. Jeg tager min keytar med på turné til foråret, og så tager vi den derfra, haha.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx