Af - 26/02-14 19:00

Emmelie de Forest kaprer Miley Cyrus' hitmagerEmmelie de Forest kaprer Miley Cyrus' hitmager

Den danske Eurovision Song Contest-vinder har sendt den nye single ‘Rainmaker’ på gaden. Metroxpress fik sig en snak med den 20-årige dansker.

storybild

Emmelie de Forest er klar med sin nye single 'Rainmaker'. (Billede: Polfoto/arkiv)

Hej Emmelie. Hvorfor valgte du lige ‘Rainmaker’, som din nye single?
- Jeg skrev sangen, da jeg havde en skrivesession i Stockholm. I lang tid havde jeg gået med ordet 'rainmaker' i mit hoved. Jeg synes, det er et anderledes ord, jeg havde aldrig hørt en sang med den titel, og sangen kom til at handle om et stammefolk ude i en ørken, hvor deres land er tørret ud. De synger, danser og kalder på "the Rainmaker" så han kan få deres land til at blomstre igen. Da jeg havde skrevet sangen stod det hurtigt klart for mig at netop 'Rainmaker' skulle være min næste single. Den har et stort og stærkt omkvæd, som man ikke kan lade være at synge med på, et budskab der kan forstås på flere planer, og musikken der henvender sig til flere forskellige folkeslag.

Derfor skal du stemme på Bryan Rice til Dansk MGP
Derfor skal du stemme på Bryan Rice til Dansk MGP

Du har fået MoZella, som er en af sangskriverne på Miley Cyrus’ ‘Wrecking Ball’ med på holdet?
- Det er korrekt. ‘MoZella’ Maureen Anne McDonald, Rune Westberg og jeg skrev to nye sange, da jeg var i L.A. i januar, og de sange skal højst sandsynligt med på mit næste album, der udkommer senere i år. 'Rainmaker' er dog ikke en af de to.

Været i et hav af lande

Hvordan er det at lave musik med de samme, som laver musik til Miley Cyrus?
- Det er fantastisk og nogle gange lidt uvirkeligt. Jeg kan stadig have svært ved at forstå alt det, der er sket for mig det sidste års tid. Jeg føler også, at jeg har kæmpet for det og har siden jeg var 14 år stået på alle de små festivaler, kroer, byfester og små koncertsteder. At jeg siden den danske grand prix-sejr har kunnet leve af mit musik, som er min største passion, er jeg dybt taknemmelig for.

Så' der krig: Se Sverige brænde Emmelie de Forests fløjte af
Så' der krig: Se Sverige brænde Emmelie de Forests fløjte af

Hvad er det absolut fedeste, der er sket for dig siden Eurovision-sejren?
- At jeg har fået lov til at udgive et album og nu har nummer to på vej. Jeg har skrevet med en masse dygtige, erfarne sangskrivere, jeg er kommet ud til et langt større publikum med mit musik, jeg har rejst en masse, optrådt og lavet et hav af tv-shows. Jeg har bl.a. været i Sverige 7 gange, Tyskland 5 gange, Norge, Holland, Italien, Frankrig, Schweiz, Malta, USA, Kina, Hviderusland, Ukraine, Albanien og England. Noget af det fedeste er, at jeg i dag kan fokusere udelukkende på musikken.

Så mange millioner tjener vi på MGP
Så mange millioner tjener vi på MGP


Ingen fridage

Har du oplevet en bagside af medaljen?
- Jeg synes, jeg har været ret heldig. Selvfølgelig kan der være negative kommentarer, men generelt har jeg mødt mange positive mennesker. Det, jeg har oplevet mest, som en bagside, er det stress der kan følge med, da der er mange rejser, og jeg næsten aldrig har fri. Det har bare kørt derudaf siden det danske grand prix i januar sidste år. Det var værst i sommer, efter sejren, hvor jeg på det tidspunkt ikke havde haft en fridag i over et halvt år. Der måtte jeg trække stikket ud i en uges tid. Jeg tog til Barcelona med min kæreste, slappede af og spiste god mad.

Emmelie de Forest dater 22 år ældre mand
Emmelie de Forest dater 22 år ældre mand

Hvordan ser din kalender ud frem mod Eurovision?
- Jeg skal til Sverige i weekenden og optræde til deres semifinale. Og på søndag spiller jeg med mit band på Fyn til et velgørenhedsarrangement. Udover det skal jeg i marts optræde til det danske melodi grand prix, til det tyske grand prix i deres finale og på tour med mit band rundt i Danmark. Jeg skal også have skudt en video til den nye single 'Rainmaker', og så er der en del interviews, forberedelser, optrædener, prøver osv. op til Eurovision Song Contest i maj.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx