Af - 20/08-14 18:12

Kvamm og Sommer: Sådan fandt vi sammen igenKvamm og Sommer: Sådan fandt vi sammen igen

De Eneste To - altså Simon Kvamm og Peter Sommer - er tilbage sammen, aktuelle med singlen 'Sult'. Her fortæller de om den og deres store genforening.

storybild

De Eneste To er sammen igen! Næsten.

Da metroxpress onsdag ringede til Simon Kvamm og Peter Sommer for at høre til deres nye single 'Sult', var de i hver deres ende af byen. Så her får du to sider af samme sag:

VIDEO: Se Kvamm og Sommer give overraskelses-koncert på Northside
VIDEO: Se Kvamm og Sommer give overraskelses-koncert på Northside


OPKALD #1 Peter Sommer:

Hvor befinder du dig lige nu, og hvad laver Simon?
- Jeg er lige flyttet til Amager, så jeg er bare derhjemme. Simon er vidst i gang med en skrivesession et eller andet sted i byen

I har netop udsendt jeres nye single 'Sult'. Hvornår startede I De Eneste To op igen?

- Cirka for halvandet år siden. Vi har hele tiden vidst, vi ville lave en ny plade, ligesom vi forventer, der kommer en tredje.

Helt uannonceret gav i en lille koncert på Northside festivalen, hvor I præsenterede et par af de nye sange. Hvorfor det – og hvordan husker du den dag?
- Vi gjorde det også med vores første plade. Når man sidder med sangene i studiet i lang tid, er det godt at komme ud og teste det af foran et publikum. Om det så er på Blågårds plads foran tre mennesker eller Northside er ikke så vigtig. Men nu er vores booker medarrangør på Northside, og så fik vi lov til at komme forbi og spille lidt. Jeg husker det forresten som en god dag.

Peter Sommer: Det er en dolk i ryggen
Peter Sommer: Det er en dolk i ryggen


Hvad betyder 'Sult' for dig?

- Simon og jeg har en evig diskussion om den tid, vi lever i. Der kan let ophobe sig en magelighed eller ligegyldighed. Man sidder bare og bruger sin tid på Facebook istedet for at bryde ud og være levende. Sangen er en frustreret følelse af, hvordan det er at føle sig død og levende på samme tid.

Hvem fandt på henvisningen til forfatteren Knut Hamsun og hans bog 'Sult'?
- Det vil Simon rigtig gerne tale om. Jeg læste bogen for 10 år siden, og så har vi set filmen sammen. Sangen diskuterer nok lidt det samme, som forfatteren gør i bogen. Det med aldrig at være mæt.

Hvordan fik I Ole Thestrup til at medvirke på nummeret?

- Vi havde alle mulige gakkede bud til en, der skulle citere de første linjer fra bogen. Simon har lavet 'Pendlerkids' (børneprogram på DR) sammen med Ole, så vi fik ham med i musikvideoen, og så passede han bare perfekt ind i universet.

Galleri: Et døgn i Bøgeskoven
Galleri: Et døgn i Bøgeskoven


OPKALD #2 Simon Kvamm:

Hvor befinder du dig lige nu, og hvornår skal du se Peter igen?
- Jeg er i København. På Vesterbro. Jeg ser Peter her klokken seks i aften, hvor han kommer hjem til mig og spiser.

Hvornår startede I De Eneste To op igen?
- For halvandet til to år siden. Vi har hele tiden set det som et langtidsprojekt. Og mens Peter arbejdede med sin solo-ting, og jeg i Nephew, har vi hele tiden lagt små ting til side, der ville passe godt ind i D.E.T.

Hvordan husker du jeres mini-koncert på Northside?

- Det var rigtig givtigt for os. D.E.T. er mere en producerskabelsesproces end et band i et øvelokale, så når vi har siddet lang tid i studiet, er det fedt at komme ud og mærke, hvordan det føles at synge foran et publikum. Flere af vores nye sange – for eksempel 'Sult' – blev lavet om efter, vi havde testet dem af på Northside.

Stjerneproducer ville sende Nephew til USA
Stjerneproducer ville sende Nephew til USA

Hvad betyder 'Sult' for dig?
(Simon har netop genlæst Knut Hamsuns bog og kommer med en lang forklaring, som vi desværre kun kan bringe i en kort udgave her:)
- Den handler om at have lyst til at leve fuldt ud. At man aldrig må føle sig mæt. Hovedpersonen i bogen forsvinder ind i sig selv. Han er den her intellektuelle forfatter, der er ved at skrive en bog, der nok skal gøre ham rig. Han er fattig, men vil ikke tage imod hjælp, for sådan må verden ikke opfatte ham. I dag sidder vi jo også konstant på Facebook og Twitter og er optaget af, hvordan omverdenen opfatter os i stedet for at gå ud og leve livet.Hvordan fik i Ole Thestrup til at medvirke på nummeret?
- Jeg spenderede en dag i en togvogn sammen med ham, da vi lavede 'Pendlerkids'. Så da vi skulle lave musikvideo til singlen, og vi kom på at bruge ham, tog jeg fat i ham. Han er jo mest kendt for sine komiske roller, men han har også – særligt hans stemme – en dyster tone, som passede godt til nummeret.

Simon Kvamm og Peter Sommer satser på at kunne udsende det nye De Eneste To-album til november.

Indtil da kan du lytter til førstesinglen 'Sult' her:


LÆS OGSÅ: Ingen photoshop: Se de kendte på den røde løber

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx