Af - 24/09-16 22:01

Sådan ser drengen på Nirvanas berømte album-cover ud i dagSådan ser drengen på Nirvanas berømte album-cover ud i dag

Den lille baby på Nirvanas berømte Nevermind-albumcover er i dag en granvoksen ung mand.

Se efter-billedet ved at trække fra venstre mod højre på billedet.

Det amerikanske grungerock-band Nirvana skabte rockhistorie, da de for præcis 25 år siden i dag udsendte det legendariske album Nevermind.

Året var 1991, og der gik ikke længe før, at unge drenge og piger verden over begyndte at spille luftguitar og skråle med på albummets megahit 'Smells Like Teen Spirit'.

Nirvanas Nevermind blev startskuddet på en af 90'ernes største musik-æraer, bedre kendt som grungerock-bølgen. Desværre sluttede det hele brat for det populære band, da forsanger Kurt Cobain i den 5. april 1994 begik selvmord i en alder af kun 27 år.

Mystisk: 14 'nye' Nirvana-sange er dukket op på internettet
Mystisk: 14 'nye' Nirvana-sange er dukket op på internettet

Han var dermed ikke meget ældre, end den lille dreng, der ses svømme efter dollar-seddel på en fiskekrog i en pool på albumcoveret. Spencer Elden, som drengen hedder, er i dag 25 år gammel. Og selvom de fleste ikke aner, hvordan han ser ud som voksen, har de med garanti set ham som baby på Nevermind, der regnes for et af de mest ikoniske albumcovers nogensinde.

Skuespillere i hård fight om rollen som Kurt Cobain
Skuespillere i hård fight om rollen som Kurt Cobain

Albummet, der blev soundtrack for millioner af teenageres tilværelse i halvfemserne, har da også i høj grad præget Spencer Elden liv frem til i dag. Dog på en noget anden måde.

- Når jeg bliver introduceret, introducerer folk mig som Nirvana-babyen, har han tidligere fortalt i et interview med CNN.

I dag - for 20 år siden - døde sin generations største rockstjerne
I dag - for 20 år siden - døde sin generations største rockstjerne

I interviewet fortalte Spencer Elden, at hans far, der i sin tid arbejdede med speciel effects i Hollywood, blev hyret til at lave albumcoveret for Nirvana sammen med en fotograf. Faren fik i den forbindelse idéen med at kaste sønnike i en pool, og vupti, resten er historie.

Nirvana indstillet til 'Rock and Roll Hall of Fame'
Nirvana indstillet til 'Rock and Roll Hall of Fame'

I samme interview fortæller Spencer Elden, at han altid godt har kunnet lide Nirvans musik, men at det nøgne babybillede af ham på albumcoveret over årene har udløst en hel del spøgefulde kommentarer fra venner og bekendte omkring hans ædlere dele.

- De (folk, red.) laver grin med mig og spørger, om den har samme størrelse.

- Jeg svarer altid, 'Den har ændret sig, vil du se den?, siger han i interviewet.

Spencer Elden studerer i dag kunst på Art Center College of Design i Pasadena i Californien.LÆS OGSÅ: Husker du Michael Jacksons datter? Hun er slet ikke til at genkende i dag

LÆS OGSÅ: Husker du hende fra 'Blurred Lines'? Nu gør hun det igen

LÆS OGSÅ: Husker du lille Jojo? Nu er hun voksen og vild med at vise bryster

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx