Af - 10/03-15 11:22

DEBAT: Hvorfor bruger festivalerne så mange penge på dj's?DEBAT: Hvorfor bruger festivalerne så mange penge på dj's?

Musikgenren EDM (Electronic Dance Music) har for længst overtaget de øverst pladser på festival-plakaterne. Er det fedt med en dj til at styre festen, eller savner vi en forsanger med en gammeldags guitar i hånden?

storybild

(Billede: Polfoto/DR)

Den nye fynske musikfestival, Tinderbox, løftede mandag sløret for et særligt område på festivalen, hvor man dyrker EDM (Electronic Dance Music)-genren.

I forvejen har de købt genre-giganten Calvin Harris til at spille på hovedscenen, og senere på sommeren kan du på Smukfest opleve navne som Avicii, Hardwell og Tiesto.

Se den vilde forvandling: Fra DJ-nørd til hot supermodel
Se den vilde forvandling: Fra DJ-nørd til hot supermodel


Hvor det i gamle dage var guitar-rockstjerner, der krængede deres sjæl ud fra scenekanten, er det i dag i høj grad computer-dj's, der styrer showet.

Imod
Steffen Westmark, forsanger i rockbandet The Blue Van, er fortaler for den gamle skole.

- Jeg synes, det er lidt synd, da det gør det lettere at tage afstand til musikken. Oppe i mit musikerhovede er det bare en 'dude', der bruger en time på at opbygge et sindssygt klimaks hen over en lille melodistrimmel. som gentages en million gange. Jeg elsker et nærværende band, som interagerer og charmerer sit publikum.

Fitnesscenter fyrer op for festen med fast fredags-dj
Fitnesscenter fyrer op for festen med fast fredags-dj

Steffen Westmark går samtidig ind for mangfoldighed og forstår godt, at festivalerne booker de store dj's, da de kan samle et stort publikum.

- Jeg synes personligt, det er musikkens svar på fastfood. Du bilder dig ind, at du har lyst til det, men bagefter står du med en flad fornemmelse. Og du er ikke mæt.

For
Radiovært på P3 og P6 Beat Pelle Peter Jensen er fan af genren og giver dig her fem grunde til, at du skal elske EDM på festivalerne:

1. Bemærk de første fire bogstaver i 'festival'. Hvis der er noget EDM kan, så er det at levere den fest, mange af os tager afsted for at få.

2. Ikke alt musik skal spilles med instrumenter. Spørg selv Kraftwerk.

3. Festivalerne vil altid være en afspejling af hvad, der er oppe i tiden. Lige nu er EDM kæmpestor, så selvfølgelig skal vi opleve den musik på scenerne i sommernætterne.

Vanvittig morsom DJ-karikatur går verden rundt
Vanvittig morsom DJ-karikatur går verden rundt

4. Man kan være uheldig med en dj, der ser ud som om, han spiller minestryger i halvanden time. Men langt de fleste store navne har et sindssygt show med, der sørger for, at du er visuelt stimuleret.

5.Det var noget rigtig lort, da negernes jazzmusik tog over for den klassiske. Og da de langhåredes rockmusik overhalede jazzen. Og fandme om ikke de der computermusikanter nu gør vores ører firkantede. Slap nu af morfar. Det er en festival. Der er nok mindst 80 andre navne, der lever op til din specielle 'ægte' måde at opleve musik på. Så fester vi andre videre herovre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx