Af - 13/12-13 15:54

Anmeldelse: Beyoncés chok-album oser af klasseAnmeldelse: Beyoncés chok-album oser af klasse

Beyoncés nye album er lysår mere interessant end efterårets andre kvindelige pop-udspil.

storybild

(Billede: AP)

Beyoncé tog røven på sine mange fans, da hun i nat ud af det blå droppede sit femte solo-album "Beyoncé". Ingen foromtale, ingen teasende førstesingle, blot 14 friske tracks klar til dit øre.

Vi har givet albummet tre gennemlytninger og her får du vores umiddelbare reaktion og vurdering for hver gang.

LYT 1:
Okay, Beyoncé slutter 2013 med at hive bukserne ned på internettet. Hvad har hun så i ærmet? Skyder hun med løst krudt? Langt fra. Beyoncé er siiiindsygt cool. Hun er nærmest gået hiphop på sit nye album. 'Beyoncé' er fyldt med hiphop-trommer(808), slæbende tunge beats og minimalistiske finger-knips. Fra første lyt er jeg kæmpe fan af ”Drunk in love” med Jay Z, der er kilometer bedre end deres søvndyssende ægteskabs-samarbejde på Jay Z's 'Magna Carta'. På ”Partition” viser hun Nicki Minaj, hvordan Nicki Minaj bør lave musik, og Drake-samarbejdet ”Mine” går direkte ind på top 3 over Drakes bedste sange. ”Beyoncé” er lysår mere interessant end efterårets andre kvindelige pop-udspil. Miley Cyrus hvem?

Beyoncé overrasker: Nyt album ude
Beyoncé overrasker: Nyt album ude

LYT 2:
Det holder stadig hele vejen. Frank Ocean-samarbejdet 'Superpower' er cool, tilbagelænet cockpit-musik. Giv mig et par 'Ray Ban Aviators' og jeg skal flyve dig sikkert hjem til jul...
”Beyoncé er dog ikke uden et par kedelige passager. Flere af numrene er langt længere end de sædvanlige tre minutter for et pophit, og jeg kommer let til at trykke ”next” ved for eksempel 'Rocket', der lyder lidt for meget af Justin Timberlakes forårs-sovepiller. Der er ikke nogen grund til, at gå forår 2013, når vi nærmer os 2014.
Pharrells blowjob-sang 'Blow' er også pænt blæret produceret, men igen kløer fingrene efter at skifte nummer.

Nettet smadrer Beyoncés forfængelighed
Nettet smadrer Beyoncés forfængelighed

LYT 3:
Beyoncé er altså for sej. Jeg rocker frem og tilbage i kontorstolen til nærmest samtlige 66 minutter. På papiret kedelige tracks som den metalliske ”No Angel” og den storladne ”XO” vokser for hvert lyt. Det bliver lidt for voksent-kedeligt på ”Heaven”, og slutnummeret ”Blue”, der har datteren Blue Ivy med på pludren, fungerer lidt som en ligegyldig ”jeg elsker bare min datter såååå højt” outro. Men alt i alt har Beyoncé fundet den perfekte mellemting mellem overdreven skønsang og cool hiphop-stemning. Jeg har altid set Beyoncé som en irriterende skrigballon, men 2013 blev året, hvor jeg blev Beyoncé-fan.

5/7 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Stor eftersøgning med helikopter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx