Af - 18/09-15 10:01

TV: Kongsted: Jeg blev bedt om at holde kæft af min musiklærerTV: Kongsted: Jeg blev bedt om at holde kæft af min musiklærer

En dj med en kandidatuddannelse i finansiering og strategi lyder som noget fra en komedie-serie, men faktisk findes han i virkeligheden her i Danmark. Han hedder Andreas Kongsted.

Siden 2003 har Kongsted stort set haft et spillejob som dj hver eneste weekend. Men han startede alligevel på en bachelor på CBS, fordi han ikke ville ende med at være dj som 30-årig.

- Nu fylder jeg så snart 33, griner Andreas Kongsted.

Karrieren som dj har for alvor taget fart de seneste år med store hits og spillejobs, men det betød ikke, at han forlod skolebænken. Da han var færdig med sin bachelor, var finanskrisen på det højeste og et job i en investeringsbank hang ikke på træerne.

- På det tidspunkt (2009, red.) var jeg lige blevet nomineret til en Danish DeeJay Award, så jeg havde det sådan lidt: Skal du have noget at spise på bordet, eller hvad gør vi her?

TV: Suspekt: Sådan scorer du til vores koncerter
TV: Suspekt: Sådan scorer du til vores koncerter

Derfor begyndte dj-karrieren at fylde mere, men han valgte stadig at skrive sit speciale i finansiering og strategi i 2013. På samme tid hittede han med sangen ‘Chuck Norris’. Det var en stresset periode for Kongsted, som ikke skar ned på dj-tjansen af den grund. I august 2013 havde han dog planlagt at tage 14 dage til Norge med sin hund, der ligesom hans hitsang hedder Chuck Norris, for at skrive færdig. Kort inden ringede hans manager med nyheden om, at Kongsted skulle spille på Smukfest i Skanderborg, så turen måtte kortes ned.

- Det er den største ud af kroppen-oplevelse. At komme fra at sidde i en hytte i 10 dage uden social kontakt til at stå foran 15.000 mennesker. Jeg var som en 5-årig høj på slik, siger Kongsted.

Han nåede det hele og afsluttede sit engelske speciale med en god karakter, så han i dag kan kalde sig cand.merc og dj.

Vind en koncertoplevelse med Years & Years i London
Vind en koncertoplevelse med Years & Years i London

Jeg kan godt savne en mere struktureret hverdag

Tog du det rigtige valg, da du valgte dj-karrieren?

- Nogle dage. Når jeg har arbejdet 14 dage i træk og ikke kan huske sit eget navn, så kan jeg godt savne en mere struktureret hverdag. Mange af mine venner er jo helt almindelige, så når jeg har fri, så er de på arbejde og omvendt.

Møder du fordomme som dj?

- Ja, folk tror bare, at man trykker på knapper. Især hos svigerforældre er der fordomme. ‘Er du dj?!’ Så snakker jeg med dem i et kvarter, og så siger de: ‘Nå, du virker alligevel meget fornuftig.'

Chuck Norris - din hund - fylder meget på din Facebook. Er han med dig overalt?

- Hvad han kan komme med til, kommer han med til. Jeg tager for eksempel bilen til Stockholm, så han kan komme med der. En gang imellem passer mine forældre ham. Ham og min far har en rigtig bromance kørende. Chuck snor ham om sin lillefinger. Jeg har sagt til mine forældre, at der nok går et stykke tid, inden der kommer et rigtigt barnebarn, så de kan lige så godt nyde ham her i nogle år.


TV: Knalder de i prøverummet?
TV: Knalder de i prøverummet?

København får nyt spillested, hvor du kan holde din egen fest
København får nyt spillested, hvor du kan holde din egen fest


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx