Af Kristian Dam Nygaard - 29/04-17 14:21; Opdateret: 29/04-17 16:15

Nephew-medlemmer starter forfra: Her er deres nye bandNephew-medlemmer starter forfra: Her er deres nye band

Sideløbende med Simon Kvamms soloprojekt har Nephew-medlemmerne Kristian Riis og René Thaulund i al hemmelighed arbejdet på deres eget tomandsband med navnet True Nord.

storybild

Nephew-medlemmerne, guitarist Kristian Riis (med kasket) og keyboardspiller René Thalund har dannet et nyt projektband ved navn True Nord. Her er de fotograferet forud for releaseparty for deres første single. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Sideløbende med Simon Kvamms soloprojekt har Nephew-medlemmerne Kristian Riis og René Thaulund i al hemmelighed arbejdet på deres eget tomandsband. Nu er de klar til at afsløre deres lille baby.

Da Nephew gik på pause, rejste guitarist Kristian Riis til Los Angeles.

Mens frontmand Simon Kvamm flyttede til Thy og kastede sig over sit soloprojekt, og bassist og trommeslager Kasper Toustrup og Søren Arnholt vendte tilbage til deres civile jobs i Aarhus som henholdsvis læge og eventkoordinator, kunne Kristian Riis ikke forene sig med tanken om at gå i musikalsk dvale.

Han flyttede til USA for at opstøve nye legekammerater, og her foreslog han Nephews femte medlem, keyboardspiller René Thalund, om ikke de skulle danne et nyt band med udgangspunkt i hele verden.

»Vi snakkede allerede om at lave et band sammen i foråret 2014, da vi stadig var på turné med Nephew. Da vi så havde spillet vores sidste job i september, og Kristian flyttede til L.A. ,besluttede vi os for at gøre det. Vi vidste ikke, hvordan det skulle ende ud, vi havde bare brug for at prøve noget nyt,«fortæller René Thalund, der sammen med Kristian Riis i dag efter tre års tilløb, altså nu kan præsentere deres nye tomandsband True Nord, som de igår afslørede med førstesinglen ’It’s Not About Forever’, der blandt andet er blevet optaget i Joshua Tree-ørkenen i Californien.

»Det hele er nyt for os. Der er ingen af os, der er de store sangere, så på hvert nummer har vi folk med, som vi har mødt på vores vej. På et af vores andre numre har vi blandt andet en sangerinde, som jeg mødte på en bar i Sydafrika,« forklarer Kristian Riis.

Tanken omkring deres nye band er, at de aldrig skal være styret af faste rammer. Hvis de møder en interessant sanger på en rejse i Sydøstasien, så er det bare frem med computeren og i gang med at indspille. Og så håber de ikke, at de skuffer lyttere, der forventer, at det lyder som Nephew.

»Det er vi meget spændte på. Der vil selvfølgelig være dem, der er nysgerrige og giver os en chance på grund af Nehpew, men det her er noget helt andet. Vi synger på engelsk, det er mere elektronisk, og lidt mere ovre i dj-genren, selvom vi er meget bevidste om at give en fuld band-følelse, når vi skal spille det live,« fortæller René Thalund, der glæder sig til at komme ud og spille for et publikum igen.

»Vi har stillet op nogle gange som dj’s og spillede for eksempel til et lillebitte David Bowie-tribute-arrangement i efteråret, og der kunne jeg godt mærke, at det var første gang i lang tid, at jeg stod foran et publikum. Det var lidt vildt.«

Kristian Riis mener, han i den nye konstellation er blevet bedre til at nyde processen at sidde og nørkle med musikken. Han har heller ikke som med Nephew skulle kæmpe med et forventningspres fra omgivelserne.

»Når vi laver et nyt Nephew-album, ved vi jo, at der sidder folk og venter på det. Det gør der ikke her.«

Økonomisk har de nydt godt af Nephew, hvis enorme succes har gjort dem i stand til at kunne køre True Nord-projektet, præcis som de har lyst til.

»Nephew er jo den her supertanker, som gør, at jeg kan tage til Los Angeles uden at skulle spare penge sammen til det først. Den frihed er selvfølgelig super privilegeret, det ved vi godt,« erkender René Thalund.

True Nord debuterer live næste weekend på Spot festival i Aarhus. Herefter håber de på at kunne udgive et album og sætte en turné op til efteråret.

»Nu skal vi lige i gang og se, hvad der sker. Efter tyve år med Nephew er det ret sjovt at være debuterende band igen,« smiler Kristian Riis.

Nephew kommer igen
Selvom Simon Kvamm kører solo, og Kristian Riis og René Thalund nu har dannet deres eget band, er Nephew fortsat kun på pause og kommer igen til at spille live og udsende ny musik.
”Vi er jo alle gode venner og kommer også til hinandens koncerter. Forhåbentlig kan vores nye band være med til at gøre os til bedre musikere og inspirere Nephews kommende album,” slår René Thalund fast.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx