Af - 12/05-16 21:52; Opdateret: 12/05-16 22:20

Derfor holder de største stjerner sig væk fra EurovisionDerfor holder de største stjerner sig væk fra Eurovision

200 millioner tv-seere og en mulighed for at komme på Europa-turné er ikke nok. Når det gælder melodi grand prix og Eurovision er det sjældent landene stiller med A-kæden. Hvorfor bliver de væk?

Bildstrecke im Grossformat »

Al respekt til Lighthouse X, Joe and Jake og Amir, men de kan næppe betegnes som toppen af poppen i deres respektive hjemlande (Danmark, England og Frankrig). Når det kommer til melodi grand prix og Eurovision, er der langt i mellem, at de helt store stjerner stiller op.

Skandale-ombrust Eurovision skydes i gang i Stockholm
Skandale-ombrust Eurovision skydes i gang i Stockholm

Ser man på årets felt, er mange af deltagerne vindere af lokale talentkonkurrencer som 'X Factor' og 'Voice'. Hvordan kan det være? Hvorfor ser vi ikke populære navne som Lukas Graham, Medina eller Rasmus Seebach? Storbritannien kunne stille med navne som Adele, Coldplay eller måske Years & Years.

Christian Skjølstrup fra Instant Major, der blandt andet er manager for Dúné skriver i en mail, at han aldrig har overvejet melodi grand prix og Eurovision som udstillingsplatform, fordi det virker meget kortsiget.

- Jeg arbejder typisk med mine artister med en 10 års plan i hovedet, og det er ikke ligefrem den form for artister melodi grand prix og Eurovision skaber.

Aldrig sket før: Rumænien smidt ud af Melodi Grand Prix
Aldrig sket før: Rumænien smidt ud af Melodi Grand Prix

Nicolaj Bundesen fra Offbeat arbejder til daglig med populære danske navne som Rasmus Seebach og Ankerstjerne. Hans bud er, at mange artister har det underligt med at putte et konstrueret konkurrenceelement ned over noget så relativt og følelsesbetonet som musik. Han mener også, at man som etableret navn har for meget at tabe ved at stille op.

- Igennem årene har der været nogle store skuffelser blandt andet hos Kim Larsen. Det tror jeg kan skræmme mange fra at stille op.

Det er ikke kun i Danmark og Storbritannien, at man har svært ved at få de helt store stjerner til at stille op i Eurovision. I de fleste lande findes de lokale vindere i talentkonkurrencer. Flere deltagere udspringer i år fra tv-shows som 'Voice' og 'X Factor'.

SE VIDEO: Eurovision-deltager stiller op nøgen sammen med en ulv
SE VIDEO: Eurovision-deltager stiller op nøgen sammen med en ulv

Tjekkiet stiller i år med den 22-årige sangerinde Gabriella, der i 2011 blev nummer to i den slovenske udgave af 'Idol'.

- Hun er ret kendt i Tjekkiet, men desværre er hun ikke blandt vores største stjerner. Generelt set stiller vi aldrig med de største popstjerner. De helt store tjekkiske navne foretrækker at blive hjemme. De satser slet ikke internationalt, fortæller Josef Staif, formanden for det tjekkiske Eurovision-hold til metroxpress.

Kroatien stiller med den 24-årige 'Voice'-vinder Nina Kraljic. Den kroatiske delegation skriver i en mail, at hun er helt ny på den kroatiske musikscene, men at de har store forventninger til hende.

Eurovision afholdes i år i Sverige. Kunne man forestille sig Veronica Maggio, Robyn eller måske Kent stille op for Sverige?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand anholdt for vanvidskørsel...
bt.dk
Ny aftale rammer danske cirkusser:...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx