Af - 31/01-17 19:28

Ukendt anmelder-darling hitter: Derfor er Bisse det nye sortUkendt anmelder-darling hitter: Derfor er Bisse det nye sort

Du kender ham ikke, men ifølge de såkaldte musikeksperter, er han ’the shit’. Her forklarer Jonas Kleinschmidt fra Tidal, hvorfor Bisse, der i weekenden vandt fem priser ved Steppeulven, er så genial.

storybild

Årets Steppeulv prisuddeling i Bremen teater 28. Januar 2017. Prisen for Årets Album gik til Bisse, Thorbjørn Radisch Bredkjær. (Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017) (Billede: Torben Christensen)

Glem Volbeat, Lukas Graham og Mø. Spørger du de rigtige musikeksperter, avisernes musikanmeldere, så er 1987-fødte Thorbjørn Radisch Bredkjær også kendt som kunstneren Bisse ’the shit’.

Han bliver ikke spillet på P3, du finder ham ikke på toppen af Spotify-hitlisterne, og han har ikke mere end 4.000 fans på Facebook. Lørdag aften vandt han alligevel fem priser ved musikanmeldernes awardshow ’Steppeulven’ i kategorierne ’årets vokalist’, ’årets komponist’, ’årets tekstforfatter’ ,’årets sang’ (’Seks hjerter’) og ’årets album’ (’Højlandet’).

Amerikansk musik-ekspert: Sådan er Lukas Grahams Grammy-odds
Amerikansk musik-ekspert: Sådan er Lukas Grahams Grammy-odds

Musikredaktør Jonas Kleinschmidt hos streamingtjenesten Tidal forklarer, hvad det er, der gør Bisse så fantastisk.

”Han har hele pakken. Han kan skrive fantastisk ørehængende melodier, virkelig gode poetiske og også politiske originale tekster, og så har han en fed, personlig stemme. Han kom frem for halvandet år siden med nummeret ’Shotgun’, hvor man allerede kunne spore det unikke talent, og siden har han jo været sindssyg produktiv og udsendt seks album.”

Jonas Kleinschmidt er sikker på, at Bisse en dag vil krydse over til det brede publikum og skrive den helt store landeplage.

Sådan reagerer danske hestepiger på Justin Biebers kommende heste-koncert
Sådan reagerer danske hestepiger på Justin Biebers kommende heste-koncert

”Han er en slags moderne, opdateret version af C.V. Jørgensen-universet, der ikke er bange for at orientere sig imod hiphop og autotune. Hvornår det store hit kommer, ved jeg selvfølgelig ikke, men jeg vil garantere, at han om tyve år har lavet et nummer, som vi alle sammen kender.”

Hvis ikke man er faldet for Bisse endnu, synes Jonas Kleinschmidt, at man skal starte med at høre numrene ’Shotgun’ og ’Seks hjerter’.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Isnende kulde på vej til Danmark: Tag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx