Af - 23/09-13 12:08; Opdateret: 24/09-13 11:50

Drake fortsætter sit serie-knalderiDrake fortsætter sit serie-knalderi

ANMELDELSE: Drake fortsætter rejsen mod toppen af hitlisterne med album nummer tre 'Nothing Was The Same'.

storybild

(Billede: Zeus)

Drake er ikke alene et af de største hiphop og r’n’b-navne i USA og nu aktuel med sit tredje studiealbum ’Nothing Was the Same’, han er også en fascinerende ambivalent størrelse – lige dele bling-rapper og dårlig samvittighed. Det ene øjeblik lykkeligt nedsunken i en syndig champagnepøl med faldbydende kvindekroppe, det næste i refleksion over hulheden i hele menageriet.

LÆS OGSÅ: Drake nægtet adgang til fest

Det er et udpræget rigmandsproblem, men ikke desto mindre interessant med en rapper der på én gang dyrker og problematiserer den overfladiske machokultur. Som han crooner på 'Furthest Ting' fra det nye album: - Somewhere between I want it and I got it / (…) Somewhere between a mistress and commitment.

LÆS OGSÅ: Mystisk L.O.C. sletter alle sine Twitter-beskeder

I forhold til den fremragende ’Take Care’ fra 2011 er efterfølgeren mere moden – produktionen er holdt stramt i mellemtempo hele vejen igennem – men mindst ligeså bralrende. Det eksistentielle tomrum i superstjernens serielle knalderi runger fortsat i baghovedet, men får ham ikke til at trække i håndbremsen.

Musikalsk er der reminiscenser af chipmunk-rap, midnatslummer r’n’b og glanspolerede stripklub-slow burners. Singlen ’Hold on, We’re Going Home’ besidder albummets mest catchy og smooth melodilinjer, mens 'FromTime' med Rihanna-klingende omkvæd af Jhené Aiko er gribende i sin nedbarberede nøgenhed.

LÆS OGSÅ: Porno-Miley chokerede til MTV-fest

Drake rapper mere, end han synger, hvilket understreger, at han ikke er verdens mest karismatiske rapper. Ikke desto mindre er 'Nothing Was the Same' en solid, både fascinerende og frastødende, samling beretninger fra livet i overhalingsbanen.

Karakter: 5 ud af 7 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx