Anja brød sammen i tårer under pressemøde: 'Du må ikke få mig til at græde. Åh, gud'Anja brød sammen i tårer under pressemøde: 'Du må ikke få mig til at græde. Åh, gud'

Et helt særligt spørgsmål fik det danske grandprix-håb til at bryde sammen i tårer.

Det var en stor aften for den dansk-australske sangerinde Anja Nissen, da hun torsdag aften brød forbandelsen fra de seneste to år og klarede sig videre i finalen ved dette års Eurovision Song Contest.

Smilet sad derfor fast på hendes læber, da hun efterfølgende trådte ind foran den fremmødte presse - i hvert fald lige indtil hun fik et helt særligt spørgsmål fra en australsk journalist, der tidligere på dagen havde mødtes med den unge kvindes forældre og bedsteforældre, som havde taget turen fra Australien til Ukraine for at sidde klar i salen og støtte hende i hendes drøm.

Journalisten spurgte derfor, om hun havde lyst til at sende en hilsen til dem, fordi de højst sandsynligt sad og fulgte med i det direkte pressemøde.

»Du må ikke få mig til at græde,« svarede Anja, før smilet forsvandt og tårerne pressede sig på.

»Åh, gud.«

Hun måtte derefter tage hænderne i brug for at vifte sig, før hun kunne svare videre:

»Jeg vil sige mange tak til min mor og til min familie,« svarede hun med en stemme, der rystede, mens hendes øjne blev mere og mere røde.

Anja Nissen valgte for to år siden at bosætte sig i det land, hendes forældre og bedsteforældre tidligere har kaldt deres hjemland.

»Selvom jeg er taget hele vejen til Danmark, og de er blevet i Australien, så har de støttet mig gennem tykt og tyndt. Gennem alt. Jeg kunne ikke have fået en bedre familie, og alle har også sagt det til mig i dag, at jeg har en fantastisk familie, og jeg har været heldig med dem,« sagde hun og tilføjede:

»Jeg er så taknemmelig for at have sådan en dejlig familie, som har støttet mig, siden jeg fik den her skøre drøm om at jagte en international sangkarriere som fire-årig. De har støttet mig gennem alt.«

Til BT forklarede en endnu rørt Anja Nissen efterfølgende, hvorfor tårerne ikke kunne holdes tilbage, da hun blev spurgt til sin familie:

»Jeg blev så overrasket (over min egen reaktion, red.) Det kom som en bølge. Wow. Men den slags sker, når man giver sig selv lov til at være åben. Jeg vil bare være ægte og mig selv,« sagde hun og uddybede:

»Min mor har været det mest fantastiske menneske. Hun har støttet mig i den her rejse (mod at blive sangerinde, red.), lige siden jeg var lille. Hun har kørt mig rundt - altid på mit initiativ – og hun støtter mig. Min far er min livscoach. Hver gang jeg ringer til ham, fortæller han mig, at jeg kan gøre det, og at jeg skal holde fokus. Og mine bedsteforældre har det godt. Det er fantastisk med den støtte både i Danmark og Australien, hvor min bedste ven har sendt beskeder. Wow.«

Anja Nissen er dermed blandt de 26 deltagere, der skal konkurrere i sangkonkurrencens finale. Den bliver afholdt lørdag aften klokken 21:00.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx