Af - 18/10-15 19:28

Musikekspert: Derfor går internettet amok over 'X Factor'-Martins comebackMusikekspert: Derfor går internettet amok over 'X Factor'-Martins comeback

Siden 'X Factor'-Martin fredag aften dukkede frem af mørket til P3 Guld og afslørede sit nye projekt ved navn Saveus, er internettet eksploderet i lovprisninger. Musikekspert forklarer hvorfor.

DR havde holdt det som en hemmelighed til allersidste øjeblik. Pludselig, frem af mørket, stod Martin fra Ørum. Den 15-årige vinder af den første omgang 'X Factor', Martin Hedegaard, nu syv år ældre gemt bag aliaset Saveus og imponerede alt og alle til P3 Guld med sin bombastiske single 'Levitate Me'.

TV: Emilie Esther afslører: - Sådan går det på efterskolen
TV: Emilie Esther afslører: - Sådan går det på efterskolen

Siden 'X Factor'-sejren i 2008 har Martin skjult fra den brede befolknings opmærksom dygtiggjort sig indenfor musikken. Han er dukket op et par gange på scenen med bandet The William Blakes og hjalp i 2013 Shaka Loveless med hittet 'Dengang du græd', men ellers har der været stille omkring ham. Indtil nu.

Kan du genkende popstjernen fra 00'erne? Han fik kvinderne til at hvine
Kan du genkende popstjernen fra 00'erne? Han fik kvinderne til at hvine

YouTube-videoen af hans P3 Guld-optræden er i løbet af weekenden blevet set over 200.000 gange. På Spotify er den hørt 30.000 gange, og søndag aften toppede han iTunes singlehitliste. Hvorfor går vi nu sådan Martin-amok?

- Han kommer med et dramatisk og intens nummer. I den brede offentlighed har Martin stor kærlighed. Mange kunne lide ham i 'X Factor' og ønsker, at det skal gå ham godt. Det var et show med få overraskelser – her kom en regulær en af slagsen, vurderer freelance kulturjournalist og musikekspert Niels Fez Pedersen og bemærker, at Martin samtidig har gjort alt det, kritikere siger 'X Factor'-deltagere mangler:

TV: Se de irriterende typer på Instagram - er du en af dem?
TV: Se de irriterende typer på Instagram - er du en af dem?

- Han har taget den med ro, fået sin uddannelse, øvet sig, skrevet sange for andre og været tålmodig. Han har gjort det, som man gør, når man vil ind i musikken, med den bonus, at han allerede er kendt og vellidt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx