Af - 04/10-15 19:11; Opdateret: 04/10-15 19:52

LISTE: Derfor er The Weeknd verdens hotteste popstjerneLISTE: Derfor er The Weeknd verdens hotteste popstjerne

Han er både den bedst sælgende og mest streamede kunstner i verden lige nu. The Weeknd er gået fra at være et mørkt undergrundsfænomen, til ham alle synger med på. Metroxpress mødte ham i Oslo.

Bildstrecke im Grossformat »

Reportage: Oslo koger. Ikke bogstaveligt for det er blevet efterår, og solen har taget en grå sweater på. Det er mere bestemt på de sociale medier, at norske The Weeknd-fans raser, fordi de ikke kan få lov at opleve deres store idol, når han endelig giver koncert i Norden.

Siden den 25-årige, 170 centimeter høje, canadiske, R&B-sanger, der privat går under navnet Abel Tesfaye, i 2010 uploadede sit første nummer på Youtube, har han været omgivet af mystik og hype. Han har kun givet tre interviews (på mail) i sine fem første år som offentlig person, og da han torsdag – nu som nyudklækket, global popstjerne - er i Oslo for at promovere sit aktuelle, topsælgende hitalbum 'Beauty Behind the Madness', har han kun indbudt små 500 særligt inviterede gæster til en lukket showcase på spilletstedet Vulkan Arena.

- Første gang han er, og så er det en lukket koncert. Hvad faen?!, skriver en Rizida Dautova på Facebook.

- Jeg synes, det er helt latterligt frækt. Jeg er 100 procent sikker på, at hvis man tog et billede af publikum så er det sikkert bare 10 som har vundet billetter og så alle norske b-kendisser og bloggere, tilføjer Mahad Jama.

MUSIKANMELDELSE: The Weeknd bekæmper mismodet med popinspiration
MUSIKANMELDELSE: The Weeknd bekæmper mismodet med popinspiration

Metroxpress er taget til Oslo for at se fænomenet på nærmeste hånd. Hvordan er The Weeknd pludselig blevet verdens hotteste, mandlige popstjerne?

- The Weeknd har det som journalister godt kan lide: En god historie, forklarer radiovært på P7 Mix Mathias Buch Jensen.

- Det her canadiske udskud af en ung mand som stjæler, tager stoffer, og er på kanten af loven og sit eget liv, som så begynder at lave musik i undergrunden. Han vokser sig større og større og springer så ud som popstjerne. Ligesom Taylor Swift startede som en 16-årig, hårdtarbejdende, country-pige, har han arbejdet sig op og vist sit værd. Han er credible og bygger bro mellem R&B, hiphop og pop.

The Weeknds 'Can't Feel My Face' beskyldes for plagiat: Se her hvorfor
The Weeknds 'Can't Feel My Face' beskyldes for plagiat: Se her hvorfor

En taxa kører metroxpress' udsendte igennem Oslos bakkede gader og op i Nydal-kvarteret til tv-stationen NRK 2's studier.

- Det er guldkvarteret, forklarer chaufføren.

- Alt er nyt og fyldt med penge, griner han og parkerer foran indgangen bag en sort tonerudet bandvogn.

The Weeknd skal som led i sit Oslo-besøg optræde med to numre i talkshowet 'Senkveld', og metroxpress er med på en kigger.

- Vi bliver lige lidt forsinket, underdriver en norsk tv-mand.

The Weeknd er perfektionist ind til benet, så den lille forsinkelse bliver til to timers ventetid i en reception, da teknikken driller og hans optræden skal sidde lige i skabet.

Rihanna dater sin unge sangskriver: Kanye West førte dem sammen
Rihanna dater sin unge sangskriver: Kanye West førte dem sammen

HVORFOR THE WEEKND ER DEN HOTTESTE PART I
BEVIS #1
Perfekt marketingsstragi

The Weeknd arbejder sammen med alle de rigtige. Drake introducerede ham på 'Take Care'-albummet i 2011. I 2013 medvirker han på 'Hunger Games: Cathing Fire'-soundtracket. I 2014 udsender han først et remix af Beyoncés 'Drunk in Love', møder derefter den svenske sangskriver Max Martin og kommer med på Ariana Grandes single 'Love Me Harder'. Hitsinglen 'Earned It' fra soundtracket til 'Fifty Shades of Grey' sender ham til tops på Spotify i starten af 2015, før det stikker helt af med 'Can't Feel My Face'. Den 28. august 2015 udsender han albummet 'Beauty Behind The Madness', der inkluderer numre med Kanye West (som producer), Ed Sheeran og Lana Del Rey.

BEVIS #2
Tom Cruise-stempel

Det er endegyldigt slut med at være et undergrundsfænomen for The Weeknd, da Tom Cruise i Jimmy Fallons vanvittigt populære talkshow 'The Tonight Show' optræder med hitsinglen 'Can't Feel My Face' i en lipsync-battle, der indtil videre er blevet set mere end 15 millioner gange på YouTube.

BEVIS #3
Apple Music-aftale

Da Apple i juni introducerer deres streamingtjeneste og direkte konkurrent til Spotify, var det med Drake og The Weeknd som musikalske ambassadører. Ved den stort anlagte konference optræder The Weeknd for første gang med sin hitsingle 'Can't Feel My Face'.

Tilbage i Oslo og NRK2's studie. Vi sidder cirka 50 mennesker og venter på The Weeknd. En kæmpe mørk, bredskuldret bodyguard skærmer os for at se stjernen, der helt sløvt venter på sit 'go'. Uden videre introduktion går han op til mikrofonen, eksploderer i de tre minutter og 38 sekunder hans hitsingle 'Can't Feel My Face'-single varer, stopper så igen, putter hænderne i lommen og spørger roligt tv-produceren, om det var fint.

Det var mere end fint, så optagelsen er i kassen. Han synger sit næste nummer-et-hit 'The Hills', kigger igen sløvt på produceren for at se, om det var fint, det var det selvføgelig, siger kort tak til publikum og forsvinder så igen til sit backstagerum.

HVORFOR THE WEEKND ER DEN HOTTESTE PART II
BEVIS #4
Katy Perrys våde drøm

Før årets Grammy show i februar afslørede Katy Perry, at hun hører The Weeknd og særligt sangen 'Often', når hun har sex.

BEVIS #5
Taylor Swift-hype

Taylor Swift er for tiden dronningen af populærkultur. Alt hvad hun berører bliver til guld. Da hun i juli spillede foran 83.000 mennesker på Metlife Stadium i New Jersey, hev hun The Weeknd på scenen, og sammen optrådte de med 'Can't Feel My Face'.

BEVIS #6
Anerkendelse fra Michael Jacksons producer

Før The Weeknd går på scenen, hører han Michael Jacksons 1979-album 'Off The Wall'. Produceren Qunicy Jones, der netop sad bag knapperne på Michael Jacksons tre 80'er-album, har ifølge New York Times sagt til The Weeknd, at han kommer i samme stemning, når han hører hans musik.

Om aftenen er vi rykket til det intime spillested Vulkan Arena, hvor cirka 500 af Norges musikspidser og konkurrencevindere er samlet for at opleve The Weeknd live.

Præcis klokken 22 efter opvarmning fra en lokal popsangerinde ved navn Astrid S, går The Weeknd på iført cowboyjakke med sit band skjult bag neonlysrør.

- Mit navn er The Weeknd. Jeg er kommet hele vejen fra Toronto for at vælte hele lortet, smiler han (Han siger i virkeligheden 'fuck this shit up', så må du selv vælge oversættelsen).

Det er 'dirty pop', når det er bedst. Han hopper energisk frem og tilbage. Skuler frem, træder ud af spotlyset, træder ind igen. Bandet blander punk og R&B med store omkvæd.

The Weeknd synger et cover af Beyoncés 'Drunk in Love', slår direkte videre over i Ariana Grande-duetten 'Love Me Harder' for derefter at dedikere 'Fifty Shades of Grey'-hittet 'Earned It' til lydmanden bagerst.

Her er Kanye Wests ministerhold når han bliver USA's præsident
Her er Kanye Wests ministerhold når han bliver USA's præsident

HVORFOR THE WEEKND ER DEN HOTTESTE PART III
BEVIS #7
Dater kendis-model
Ægte popstjerner dater smukke modeller. The Weeknd dater den 18-årige model Bella Hadid, som er lillesøster til Gigi Hadid. Deres vennekreds tæller navne som Taylor Swift og Kim Kardashians yngre halvsøstre Kylie og Kendall Jenner.

congrats my brother.

A photo posted by Gigi Hadid (@gigihadid) onAlexander Wang

A photo posted by Bella Hadid (@bellahadid) on


BEVIS #8
Alle vil være The Weeknd

Kendrick Lamar har udtalt, han drømmer om at lave musik med The Weeknd, Wiz Khalifa er også kæmpe fan. Herhjemme fik Citybois i foråret The Weeknd med i 'X Factor', da de optrådte først med singlen 'Earned It' og derefter 'Belong To The World'.

- Han er den vildeste. Han formår både at være poppet og melankolsk. Han er en af vores største inspirationer, fortæller Thor Farlov til metroxpress.

BEVIS #9
Potentiale til mere

Mathias Buch Jensen, radiovært på P7 Mix mener, The Weeknd har potentiale til langt mere.

- Han er pisse talentfuld og har en kunstnerisk åre, der gør, at man nødt til at høre, hvad han har lavet. Selv hvis hans næste album bliver sindssygt mærkeligt, lytter man alligevel med.

Glem thigh gap - her er stjernenes nye kropstrend
Glem thigh gap - her er stjernenes nye kropstrend

The Weeknd virker ikke helt tilfreds med sit norske publikum. Han vil have det endnu vildere. Midt i 'The Hills', som lige nu ligger nummer ét på den amerikanske Billboard-hitliste, stopper han bandet og råber ud, at stemningen skal være helt sindssyg.

Klokken 23 lukker han koncerten med et buk og et 'I love you', og så er han væk igen.

- The Weeknd giver ikke ved dørene. Han holder fast i mystikken. Jeg tror, ikke han går 'Katy Perry' på den og bliver fuldstændig mainstream og begynder at danse til koreografier. Jeg tror, hans management er vanvittigt bevidst, om hvor poppet det skal være, siger Mathias Buch Jensen fra P7 Mix.

The Weeknd startede i 2010 som et mørkt, dystert undergrundsfænomen. Nu arbejder han med de allerstørste, og alle synger med på hans hits. I Oslo er det svært at vurdere, hvad han tænker om det hele.

Da koncerten er slut stiller han sig op til meet'n'greet-session med fansene. Det er mest 'meet', for han siger højest 'hej', giver måske et lille smil, og så er det ellers 'tak og hurtigt videre til næste i køen'.

Han har endnu til gode at spille en solokoncert i Danmark. Lige nu er han i fuld gang med turnere i Nordamerika og Canada, og så venter Europa eftersigende til foråret.

LÆS OGSÅ: Beyoncé hylder sort symbol: Svines til på Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx