Af - 10/07-15 12:56; Opdateret: 10/07-15 13:36

Mikkel blev smidt ud fra Citybois-koncert: Hvorfor måtte pigerne blive?Mikkel blev smidt ud fra Citybois-koncert: Hvorfor måtte pigerne blive?

Hvem der bestemte, at drengene skulle forlade Citybois' koncert, står stadig uklart.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvad skete der, da Citybois torsdag gæstede Vig Festival?

Forældre til skuffede børn stormede den populære popduos Facebook-side, hvor der blev raset over, at drenge og mænd blev bedt om at forlade koncertteltet.

- De er ikke blevet bedt om at forlade stedet. Det er simpelthen ikke rigtigt, lød det fra festivalens leder Dorte Olsen til metroxpress, mens Citybois' lejr lukkede i og nægtede at udtale sig til metroxpress.

Vi ville ellers gerne have hørt deres side af sagen. Vig Festivals Dorte Olsen bekræftede dog, at man havde indført et lille område i teltet kun til piger. Ifølge festivalen skete det efter aftale med Citybois. Det kan ses herunder:

Sådan blev koncertgæsterne inddelt, da Citybois skulle optræde. Foto: Vig Festival

Men talrige forældre har på Facebook fortalt, at drenge og mænd blev smidt helt ud af teltet, og det var også oplevelsen, som 12-årige Mikkel havde. Han var på Vig Festival med sine venner, og hvor han skulle forlade teltet, måtte hans veninder blive.

- Jeg stod sammen med nogle af mine venner i teltet. De sagde det både i mikrofonen, og der blev sendt vagter rundt for at sige, at drenge ikke måtte være inde i teltet. Så vi blev smidt ud, og pigerne måtte gerne være derinde, fortæller Mikkel til metroxpress.

Festival: Derfor gjorde vi det
Festivalformand Gustav Møller forklarer til sn.dk, hvorfor man valgte at opdele koncerten i tre dele. Han understreger, at den særlige pigezone blev foretaget i samråd med Citybois.

- Inspireret af andre lignende koncerter og efter aftale med Citybois blev publikum i scene-teltet i Viggos Børneland opdelt i tre zoner - en for børn under 135 centimeter, en for teenagepiger og en for alle andre, simpelthen som en sikkerhedsforanstaltning, så de mindste børn ikke blev skubbet og mast af teenagepigerne og for at sikre, at så mange som muligt fik en god oplevelse, siger Gustav Møller.

Har Citybois fået storhedsvanvid? Mænd ingen adgang
Har Citybois fået storhedsvanvid? Mænd ingen adgang

En dårlig undskyldning
Dermed skulle den bagerste del af teltet være et åbent område, som fædre og drenge kunne nyde koncerten i. Men noget må være gået galt, mener Mikkel, som metroxpress har talt med.

- Vi blev smidt helt ud af teltet. Der kom en mand og prikkede mig på skulderen og bad mig forlade teltet. Han havde ikke rigtig en begrundelse.

Hvordan har du det med, at du blev smidt ud, når pigerne fik lov at blive?
- Det er selvfølgelig ikke godt. Jeg har ikke gjort noget galt, og jeg blev faktisk sur og ked af det, for det var deres koncert, jeg havde glædet mig mest til at høre.

Mikkel fik dog hørt koncerten alligevel, da han uden for teltet kunne høre koncerten. I dag er det alligevel en ærgerlig følelse i kroppen, han sidder tilbage med.

- Jeg er skuffet over, at jeg ikke kunne komme ind og se dem tæt på. Jeg synes, det er dumt. Hvis pigerne må være der og se det tæt på, så må drengene vel også?

Nogle hævder, at vi lyver, når vi skriver, at drenge og fædre blev bedt om at forlade teltet. Har de ret i det?
- Det er bare en dårlig undskyldning. For det er sandt, og der var mange, der oplevede det, siger Mikkel.

LÆS OGSÅ: Smukfest inden Citybois-koncert: - Vi kønsopdeler ikke publikum

LÆS OGSÅ: Citybois melder sig ind i 'mælkesnitte-gate': - Det er trist

LÆS OGSÅ: Citybois på Roskilde Festival: - Vi laver damer men Anthon er lidt en pivert

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx