Af - 31/12-14 17:10; Opdateret: 02/01-15 09:49

L.O.C.: - Sådan fejrer jeg min nytårsaftenL.O.C.: - Sådan fejrer jeg min nytårsaften

L.O.C. har netop udsendt mini-albummet 'Grand Cru', der dyrker hans kærlighed til gamle crooner-helte som Frank Sinatra og Charles Aznavour. Her uddyber han sit syn på golddiggers og gentlemen – og afslører hvordan han selv går ind i 2015.

storybild

(Billede: Polfoto/MORTENSEN JESPER)

L.O.C. har længe flirtet med den skræddersyede James Bond-genre, og hvis der på noget tidspunkt skal laves en dansk spionfilm, så er nummeret 'Diva' fra hans nye mini-album 'Grand Cru' det perfekte afsæt.

- Haha, ja det er ren champagne og hurtige biler. Hvis de en dag laver en dansk spionfilm med lignende æstetik, så er jeg klar, fortæller L.O.C., der her nytårsaften helt utraditionelt udsender ny musik.

Tillykke! Sådan fejrer Christiane og L.O.C. bryllupsdag
Tillykke! Sådan fejrer Christiane og L.O.C. bryllupsdag

Da hans seneste album 'Sakrilegium' blev sendt til tryk, fik han sammen med sin faste producer Es lyst til at prøve noget helt andet og efterprøve deres fælles passion for crooner-genren – naturligvis med et rap-aftryk. Og pludselig stod de med et lille album i hånden.

- Så tænkte vi: Hvornår er crooner-universet mest interessant? Alle kan sætte en Frank Sinatra-sang på nytårsaften, så det måtte være der.

Top 10: De nærigste kendte danskere på Twitter
Top 10: De nærigste kendte danskere på Twitter

Nummeret 'Diva' tager udgangspunkt i L.O.C. og en af hans venners faste roadtrip-tur til Sydfrankrig.

- Når du sidder på en restaurant i Cannes, ser man altid de her tøser, der ligner en blanding af supermodel og lokal dulle. De står i det dyreste tøj, og hvordan har de så råd til det? De ligner ikke ligefrem nogen, der knokler hårdt hver dag. Det er et sjovt fænomen. Man ser det ikke så udpræget i Danmark, men man kender typen, der ikke kigger din vej, medmindre du sidder i en Ferrari.

"Ægte fan" forvekslede Jokeren med L.O.C.

Et andet fremtrædende emne på albummet er gentleman-kulturen, som automatisk følger crooner-stilen.

- Vi kan have en tendens til, at det hele bliver for androgynt og handle om ligestilling. Lad nu en mand være en mand og en kvinde være en kvinde og nyde, at vi godt kan lide at kigge på hinanden.

L.O.C. vil gerne selv kalde sig for en gentleman. Det er værdier, han har fået med hjemmefra.

- Jeg har en formodning om, at jeg har fået installeret nogle værdier fra min far og mine bedsteforældre, der gør, at jeg behandler kvinder med respekt. Som må være regel nummer ét for en gentleman. Derudover er det også noget med at tage tingene lidt seriøst og stå ved, at man er blevet voksen. Der er nogle der insisterer på at være en drengerøv, til de er over 50. Klæd dig som en mand. Det er lidt dumt, men jeg tror, jeg har femten sorte blazers og smokings i garderoben, haha.

Eksklusiv video-premiere: L.O.C. vinker farvel til sine smukke model-veninder
Eksklusiv video-premiere: L.O.C. vinker farvel til sine smukke model-veninder

Han synes dog, den danske mand har godt styr på tonen overfor det modsatte køn.

- Jeg tror, Danmark er et af de lande, hvor man har allermest respekt for kvinder. Men vi skal også passe på. Jeg har alt respekt for den metroseksuelle mand og den hårdtarbejdende kvinde, men husk nu også at være mand og kvinde.

L.O.C. håber altså, at han med sit mini-album kan levere en lille del af soundtracket til din nytårsfest og tilføje lidt stil og crooner-stemning til aftenen. Og hvordan han selv går ind i 2015?

- Jeg har ikke helt styr på, hvor vi skal holde det. Jeg har bevidst holdt mig lidt i baggrunden med planlægningen. Men jeg tror, det for mit vedkommende bliver noget med at stå i et jakkesæt og skiftevis stege bøffer og sable champagne-flasker. Og så overlader jeg andre om at fyre fyrværkeri af. Jeg var det barn, der helt fascineret kunne side og stirre ind i et bål, så jeg holder god afstand til fyrværkeriet, ellers går det galt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx