Af - 22/09-14 23:54

Overflødig stiløvelseOverflødig stiløvelse

Rasmus Junge giver tre stjerner til Tony Bennett og Lady Gagas album ’Cheek to Cheek’

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Efter sigende er historien bag ’Cheek to Cheek’s aparte koncept (Lady Gaga og crooner-veteranen Tony Bennett indspiller et jazzalbum), at de tos private venskab har hjulpet Gaga videre fra sidste års kommercielt lidt skuffende ’Art Pop’, som jeg her i avisen udråbte som hendes bedste album, men som i længden havde kunstnerisk begrænset holdbarhed.

Astrid Krag fik ømme kinder af at danse
Astrid Krag fik ømme kinder af at danse

Det er jo godt for privatpersonen Stefani Joanne Angelina Germanotta (Gagas rigtige navn), men uanset hvor formfuldendt de 11 numre fortolker kendte standartmelodier fra swingjazz og crooner-genren, her i blandt koryfæer som Cole Porter, Irving Berlin og Duke Ellington, er spørgsmålet er (ikke ulig Robbie Williams’ kedelige swing-album), hvad omverdenen skal med en dydig 1:1-reproduktion af en gerne, hvis udtryk i så høj grad peger tilbage i tiden.

Her er playlisten der får dig til at præstere bedst
Her er playlisten der får dig til at præstere bedst

Med fordel kunne Gaga og Bennett havde udfordret rammerne som George Michael eksempelvis gjorde på 1999’s ’Songs From the Last Century’, hvor sangudvalget var langt mere originalt, bestående af nutidige kunstnere som Police og U2 og mere ukendte perler fra den store amerikanske sangskat.

Spa-stemning beroliger fødende nordsjællandske kvinder
Spa-stemning beroliger fødende nordsjællandske kvinder

I forhold til dette holder Gaga og Bennett sig til på den velkendte sti. Det lyder til at have været et fornøjeligt frikvarter for de involverede, men for os andre er det en veludført, men overflødig udgivelse.

Tony Bennett & Lady Gaga ’Cheek to Cheek’
Pladeselskab: Universal
3/6 stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Særbehandling til stjerne: Han...
bt.dk
Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Gæster ankommer til gallataffel...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx