Af - 03/09-14 12:09

Roskilde 'dropper' de ældre: Slut med gratis festivalRoskilde 'dropper' de ældre: Slut med gratis festival

Nyheden om, at Roskilde Festival dropper musik om søndagen er skidt nyt for ældre over 65. Det er slut med at komme gratis ind på festivalens sidste dag. Ældre Sagen er 'cool' med det.

storybild

Der er ikke meget at smile af, hvis man er over 65 og vil på Roskilde Festival næste sommer. Ordningen hvor ældre kommer gratis ind er nemlig sløjfet. Fra nu af skal de betale som alle andre. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Roskilde Festival kommer fra næste år til at spille musik fra onsdag til lørdag. Dermed ændrer de formen på en fast festival-skabelon, som de har sværget til igennem fem årtier.

Roskilde i kæmpe ændring: Sådan bliver søndag
Roskilde i kæmpe ændring: Sådan bliver søndag

- I 2015 åbner Roskilde Festival officielt for musikken allerede om onsdagen og afslutter festen lørdag nat.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra ledelsen.

Over for metroxpress løfter Roskilde Festivals talskvinde, Christina Bilde, onsdag morgen sløret for, at programændringen samtidig kommer til at betyde, at folk over 65 ikke længere vil kunne komme gratis ind. En ellers fast tradition, som mange ældre gennem årene har benyttet sig af.

- Den ordning har vi valgt at droppe, lyder det fra Christina Bilde.

Roskilde Festival om aflysning: Det var ikke for dyrt
Roskilde Festival om aflysning: Det var ikke for dyrt

Galleri: Roskildes scener før og efter: Oplev menneskemylderet
Galleri: Roskildes scener før og efter: Oplev menneskemylderet

Årsagen til, at Roskilde fra næste år har valgt at sløjfe den populære ordning, skal ifølge talskvinden forklares med, at mange af dem, som i dag er over 65 år og ville benytte sig af ordningen, allerede kender til festivalen.

- Ordningen blev i tidernes morgen lavet som et tilbud til de ældre i Roskilde by, som kunne komme ind og opleve festivalen. Senere blev det bredt ud, men vi oplever, at der ikke længere er det samme behov for at finde ud af, hvad Roskilde Festival er. Mange af dem, der er over 65 i dag har allerede været på festivalen før, og derfor er der ikke noget nyt i det for dem, siger Bilde.

Så skidt er Roskilde for dine ører: Flere kommer hjem med tinnitus
Så skidt er Roskilde for dine ører: Flere kommer hjem med tinnitus

Ældre festival-entusiaster må altså fra næste år til lommerne, hvis de vil besøge Dyrskuepladsen i starten af juli. Ligesom alle andre, understreger Christina Bilde.

- Det er kun fair, at der er lige vilkår for alle, siger hun.

Ældresagen: Helt fint

Hos Ældre Sagen deler man festivalens holdning.

- Ældre mennesker ligner mere og mere resten af befolkningen i disse år, og derfor er det kun fair, at der gælder samme regler for dem, siger souchef i Ældre Sagen, Jens Højgaard, til metroxpress.

Galleri: Så smadret ser Roskilde ud i dag
Galleri: Så smadret ser Roskilde ud i dag

Stevie Wonder velsignede Roskilde så selv den største ateist sang med
Stevie Wonder velsignede Roskilde så selv den største ateist sang med

Han mener ikke, at festival-ledelsen kun tænker i kroner og øre, når de vil have de ældre - en relativt lille gruppe besøgende - til at betale entré om søndagen.

- Roskilde Festival er i deres suveræne ret til at bestemme, hvad der er deres prispolitik, og det blander vi os ikke i, lyder det fra Jens Højgaard, som selvfølgelig ikke er glad for, at ordningen afskaffes, men heller ikke ser det som et problem. Ligesom Roskilde tror han også, at mange af de ældre allerede kender til festivalen.

- Roskilde Festival er jo selv gammel, og derfor har mange af dem, vi snakker om her, sikkert allerede besøgt fesitivalen tidligere.

Roskilde slår mega-rekord!
Roskilde slår mega-rekord!

- Roskilde Festival er i deres suveræne ret til at bestemme, hvad der er deres prispolitik, og det blander vi os ikke i, lyder det fra Jens Højgaard, som ikke er glad for, at ordningen afskaffes, men heller ikke ser det som et problem. Ligesom Roskilde tror han også, at mange af de ældre allerede kender til festivalen.

- Roskilde Festival er jo selv gammel, og derfor mange af dem, vi snakker om her sikkert allerede besøgt fesitivalen tidligere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx