Af - 10/03-14 17:19

Mø's nye album er løfterigt og uforløstMø's nye album er løfterigt og uforløst

Se hvad MX anmelder mener om Mø's nye album ’No Mythologies to Follow’.

storybild

(Billede: Pressefoto)

Man kan godt blive stakåndet over at tænke på, hvor meget Karen Marie Ørsted de seneste år har opnået under aliasset Mø.

Med en håndfuld bloghits og en ep har hun fået hul igennem herhjemme og i udlandet, og hendes første fuldlængde udkommer således globalt via det mægtige major label Sony.

Mø: Jeg blev 9 år igen da Spice Girls skrev en hilsen
Mø: Jeg blev 9 år igen da Spice Girls skrev en hilsen

På den led har hun nået det foreløbige højdepunkt i karrieren, men er det også et kunstnerisk højdepunkt? Både og, for ligesom på ep’en Bikini Daze’ fra sidste år kæmper Mø lidt for at finde en rød tråd i sit udtryk:

Den hyperenergiske, elektronisk kantede stil, der oprindeligt var med til at skabe opmærksomhed omkring hende, har hun skruet en del ned for og i stedet i nogen grad erstattet med en mere moden popstil.

Kendte gør nar af Camerons selfie-ups
Kendte gør nar af Camerons selfie-ups

Men hvordan bevarer man sit særkende, samtidig med at man rækker ud efter hitlistetoppen?

Umiddelbart har de gamle singler ’Pilgrim’ og ’Maiden’ mest personlighed, mens balladen ’Never Wanna Know’ (der også var at finde på ’Bikini Daze’) stadig er en tynd Phil Spector-opdatering, ligesom hendes Lana Del Rey-inspiration på ’Dust Is Gone’ ikke er videre ophidsende.

Ikke desto mindre er der en del at komme efter på ’No Mythologies to Follow’.

Denne 7-årige pige vil smelte dit hjerte
Denne 7-årige pige vil smelte dit hjerte

Som når hun på ’Red in the Grey’ leger med ligefrem synthpop og mere eksperimenterende elementer og sætter stykkerne sammen på nye, overraskende måder.

Eller når ’Waste of Time’ introducerer en mere dyster-melankolsk tone, der dog i omkvædet bliver mikset op med flabede ’bla’-udbrud.

Møs debut er altså både løfterig og lidt uforløst. Men så igen: Hun er kun lige begyndt. Og talentet er bestemt tilstede.

2-årig dreng overrasker forældre med sangstemme
2-årig dreng overrasker forældre med sangstemme

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx