Af - 18/07-15 12:28

Portræt af Medina: - Jeg  går med en idé til en børnefilmPortræt af Medina: - Jeg går med en idé til en børnefilm

Danmarks største kvindelige popstjerne tager den med ro på sin helt egen måde hen over sommeren. Over for metroxpress fortæller hun om sine utallige idéer, hun hele tiden finder på.

Bildstrecke im Grossformat »

Medina er kendt for mange ting. Hun er Danmarks største sangerinde, frontfigur for adskillige velgørenheds- og reklamekampagner og har tilmed prøvet kræfter med film og tv.

Mystisk trend: Hvorfor deler kendte slikkepinds-fotos?
Mystisk trend: Hvorfor deler kendte slikkepinds-fotos?

Noget, hun imidlertid ikke just er kendt for, er at have et afslappet forhold til pressen. Faktisk blev hun i det store Zetland-portræt ‘Medina har slået sig’ fra sidste år citeret for at sige, at hun vil hade at lave interview til den dag, hun dør. Derfor er det både en lettelse og en fornøjelse, at Medina smilende og hyggesnakkende møder op før tid til interview og makeup. Med sig har hun sine to små hunde, Eddie og Walther.

- Jeg håber, det er okay, at de er med? Jeg tænkte bare, at jeg lige så godt kunne tage dem med, når nu vi skal ud senere, siger hun og refererer til de billeder, der skal skydes udendørs senere på dagen.

Hundene er nogle af dem, der bruger allermest tid sammen med Medina, når hun er på turné, så de skal naturligvis også have lov til at være med i dag.

TV: Medina truede med at afbryde sin Distortion-koncert
TV: Medina truede med at afbryde sin Distortion-koncert

Mens Eddie og Walther leger, foreslår Medina, at vi tager hul på interviewet med det samme. Ikke for at få det overstået, men for at nå at snakke om så meget som muligt i løbet af den tid, der er sat af.

- Jeg er sindssygt glad! Der er rigtig meget ro på, fortæller hun med et smil. For Medina er ‘ro på’ dog ikke nødvendigvis det samme som ‘ro på’ for de fleste andre. Over sommeren har hun omkring 20 koncerter, har udgivet en single med Shaka Loveless, og så har hun klemt en todages sviptur til Cannes ind i programmet. Her har hun deltaget i velgørenhedsarrangementet Cash & Rocket, hvor en international skare af toneangivende kvinder kører en flåde af drømmebiler gennem Europa.

Alligevel synes popstjernen, at programmet er overkommeligt. En af årsagerne til det er, at der ikke er fastsat en udgivelsesdato for det næste danske album.

- Faktisk har jeg næsten numre nok til et album på dansk, men vi har valgt ikke at sætte nogen dato på, for det har jeg behov for ikke at have for første gang i min karriere, siger hun og tilføjer:

- Så den her gang har jeg bare brug for at sende det ud, når jeg har lyst til det. Måske kommer der en plade ud til jul, men jeg kan ikke love noget.
Medinas iPhone 6 ligger på bordet foran hende og vibrerer med jævne mellemrum. Nok er næste danske albumudgivelse ikke fastlagt, men hun skal stadig tage stilling til det utal af andre projekter, hun har gang i. Der er et internationalt album og en tysk turné, der skal sættes i gang, og ved siden af musikken finder den aarhusianske sangfugl konstant på nye ting, hun kan beskæftige sig med.

Instagram-sensation: Fræk bedstemor er mere populær end Medina
Instagram-sensation: Fræk bedstemor er mere populær end Medina

Medina spiller på Grøn Koncert for fjerde gang
Medina spiller på Grøn Koncert for fjerde gang

- Jeg arbejdede faktisk hver dag på Maldiverne, da jeg var af sted med Mikkel (G. Jensen, Medinas kæreste, red.) i januar. Jeg skriver rigtig meget og har alle mulige ideer, jeg gerne vil arbejde med, så min manager og Mikkel sagde: ‘Du må få dig en bog, som du kan skrive dine ideer ned i, for du ringer hver dag med en ny idé, griner hun og giver eksempler på sine indfald:

- Jeg har en idé til en børnefilm, og jeg er i gang med at skrive en synopsis på en film, men så kom maj, og så havde jeg ikke lige tid til at skrive de sidste to sider. Og så har jeg en masse ting, jeg ikke må fortælle dig om. Men jeg har en hel masse ideer. Og opfindelser også! Fjollede ting, som at jeg finder på en hårelastik, der kan noget smart. Men det er derfor, jeg har den bog, så jeg kan skrive de fjollede ting ned.

Bogen er efterhånden fyldt med alt fra opfindelser til nye sangtekster – og i Medinas verden er der ikke langt fra tanke til handling. Hun fortæller, at hun skriver alle sine danske tekster selv, og at de ofte bliver til på 20 minutter. Det er sjældent, hun føler behov for at få feedback på sine sange, og den umiddelbare tilgang til at lave musik betyder, at hendes lyd altid er en afspejling af, hvad hun føler for tiden.

- Jeg startede med at lave meget r’n’b-inspireret musik, så kom det mere over i det elektroniske, og så har jeg været rundt om noget meget poppet, men jeg er fan af alt muligt musik, så jeg har ikke lyst til at binde mig til at sige, at jeg er r’n’b-sanger, popsanger eller dit eller fucking dat. For mig er det vigtigt at lave det, jeg har lyst til, og hvis jeg har lyst til at lave EDM i dag og rock i morgen, så gør jeg det. Det vigtigste for mig er, at jeg brænder for det, jeg gør, og står inde for det. Den dag, jeg ikke står inde for det længere, hvorfor skulle fans så tro på mig? siger hun.

Medina sælger ud: Der er især én ting hun ikke længere gider gå med
Medina sælger ud: Der er især én ting hun ikke længere gider gå med

At gå på kompromis er altså ikke en mulighed i Medinas verden. Hun laver den musik, der falder hende ind, og siger det, der falder hende ind. Også når det bryder med janteloven:

- Jeg er meget god til at være enormt taknemmelig for det liv, jeg lever. Når jeg står på Maldiverne og kigger op på en stjernehimmel og føler, at jeg står i stjernerne, tror jeg nærmest, det er løgn. Jeg er utroligt taknemmelig for alt det, der sker i mit liv. Og så er jeg utroligt taknemmelig for, at jeg er den type menneske, der er med til at åbne de døre selv.

Kan du forklare det?

- Det handler om at se de muligheder, der er, og være god til at snakke med fremmede mennesker og lære folk at kende. Man må åbne de døre, man vil ind ad. Eller finde nøglen. Det kan ikke være så svært altid. Tit handler det om en indstilling til tingene.

Siden sit debutalbum, ‘Tæt på’, fra 2007, er Medina kommet ind ad de fleste døre i den danske underholdningsbranche. Nu skal hun så prøve at have noget tid, hvor hun er glad, og der er ro på.

- Selvfølgelig skal jeg også tænke langsigtet, og jeg har også styr på min pension og alt det der, men det handler også om at være til stede lige nu og her og ikke være videre med en ny drøm konstant. Hvilket jeg er, men jeg prøver at blive bedre til at være her nu og nyde det. Den her karriere slutter jo ikke bare i morgen, så jeg kan godt nå lige at slappe lidt af.

- Efter makeuppen er lagt, og interviewet er overstået, er det blevet tid til at tage billeder. Medina tjekker sin mobil hurtigt, før hun helliger sig kameraet, der får lov til at komme med på en af de ture, hvor hun efter eget udsagn slapper allermest af: i det danske sommerlandskab med Eddie og Walther.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fransk bager får bøde for at arbejde...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen skal...
bt.dk
Flere kvinder føler sig krænket af...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx