Af Rasmus Junge - 07/09-15 09:46

MUSIKANMELDELSE: ’Miley Cyrus & Her Dead Petz’ fucker med din hjerneMUSIKANMELDELSE: ’Miley Cyrus & Her Dead Petz’ fucker med din hjerne

Intet har været det samme i popmusikken siden den 4. oktober 2013. Den dag udgav Miley Cyrus sit fjerde album, ’Bangerz’, der affødte hits som ’We Can’t Stop’ og ’Wrecking Ball’ og gjorde op med hendes pussenussede Hannah Montana-fortid med twerk, højthævet fuckfinger og strakt tunge.

storybild

’Miley Cyrus & Her Dead Petz’ fucker med din hjerne, hendes image og de fastlåste forventninger til en popstjerne. Tak for det. (Billede: Presse)

Efterfølgende har hun bekriget puritanisme og konservatisme med alt fra joint- og nøgenbilleder på Instagram til sin egen fond, Happy Hippie Foundation, der støtter LBGT-personer. Den udvikling kulminerede for nylig til MTV MVA-showet, hvor hun tiltrak sig opmærksomhed som vært med outrerede outfits, hvorefter hun smed et halvanden time langt album, ’Miley Cyrus & Her Dead Petz’ op på Soundcloud, uden om sit label.

MUSIKANMELDELSE: The Weeknd bekæmper mismodet med popinspiration
MUSIKANMELDELSE: The Weeknd bekæmper mismodet med popinspiration

MUSIKANMELDELSE: R’n’b-fornyer vrider genren af led
MUSIKANMELDELSE: R’n’b-fornyer vrider genren af led

De 23 numre er primært lavet med psychrock-gruppen The Flaming Lips og hendes faste producer Mike Will Make It og bevares, her er masser af flippede produktioner og referencer til stoffer, sex og Mileys afdøde kæledyr, men der er også masser at komme efter.

MUSIKANMELDELSE: Halvbleg Black Keys-kopi
MUSIKANMELDELSE: Halvbleg Black Keys-kopi

MUSIKANMELDELSE: Seriøst musikalsk frikvarter
MUSIKANMELDELSE: Seriøst musikalsk frikvarter

Efter den overgearede åbner ’Dooo It!’ kommer eksempelvis fire af albummets bedste numre i streg: ’Karen Don’t Be Sad’, ’The Floyd Song (Sunrise)’, ’Something About Space Dude’ og ’Space Boots’, der er melodiøse, i mellemtempo og med masser af auditive detaljer. Læg dertil liderligt groovy ’Bang the Box’, den hallucinerende slow motion-banger ’Tangerine’ og balladen ’Cyrus Skies’. For blot at nævne nogen.

’Miley Cyrus & Her Dead Petz’ fucker med din hjerne, hendes image og de fastlåste forventninger til en popstjerne. Tak for det.

Miley Cyrus ’Miley Cyrus & Her Dead Petz’
Pladeselskab: Selvudgivet

4/6 stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx