Af Rasmus Junge - 04/05-15 06:00

MUSIKANMELDELSE: Karakterløst – også uden banjoMUSIKANMELDELSE: Karakterløst – også uden banjo

Det var et af de større overraskelser, da engelske Mumford & Sons i 2009 dukkede frem med noget så kuriøst som banjo-folkpop på debuten, 'Sign No More'.

storybild

Mumford & Sons ‘Wilder Wind’
Pladeselskab: Universal
2/6 stjerner

Endnu vildere blev historien, da bandet med den millionsælgende opfølger ’Babel’ for alvor fik hul igennem i USA og i 2013 endda scorede en Grammy for årets album. I hvert fald på papiret. For i praksis var London-kvartettens sange en tynd kop te, med eller uden halmduft.

MUSIKANMELDELSE: Britpop-legender leverer solidt comeback
MUSIKANMELDELSE: Britpop-legender leverer solidt comeback

I udgangspunktet burde jeg derfor være positiv overfor bandets seneste udvikling. Forud for deres tredje studiealbum, ’Wilder Mind’, har de nemlig tilsyneladende vasket tavlen ren og udelukket signaturbanjoen. Uheldigvis har de erstattet deres gamle lyd med et sjasket opkog af triviel radiorock. Tænk Coldplay i deres mest forkølede hjørne, der jammer med et uinspireret U2 og en ugidelig udgave af Kings of Leon. Det lugter langt væk af konceptband med nyfunden seriøsitet – og det er lige så kedeligt, som det lyder.

MUSIKANMELDELSE: Forudsigelig originalitet
MUSIKANMELDELSE: Forudsigelig originalitet

Hvis man ifører sig ja-hatten, er er mollevitten sådan set pletfrit spillet og produceret, og kompositionerne er dynamisk bølgede med stejl opkørsel til omkvædene. Problemet er bare, at det er så pokkers forudsigeligt. Som at sætte sig i en selvkørende bil og lade sig transportere ad en forudbestemt rute: numrene flyver forbi en, velturnerede og studieglinsende, men der er ikke rigtig nogen af dem, der sætter fast i hukommelsen, uanset om bandet fræser afsted i overhalingsbanen eller gearer ned i lighterballade-tempo. Snork.

MUSIKANMELDELSE: Ny stærk stemme viser sig frem
MUSIKANMELDELSE: Ny stærk stemme viser sig frem

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx